Webservices (domein)

Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.

De WebserviceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.

LET OP!
Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Directie' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het domein en/of de administratie(s) instellen.

De (toegangs)rechten tot webservices in een domein of administratie zijn leidend en 'overrulen' dus de (toegangs)rechten tot webservices zoals deze zijn ingesteld op portaalniveau.

Open het domein of de administratie waarvoor je de toegangscode (webservice API-sleutel) wilt genereren. Klik vervolgens links in je scherm op 'Webservices'.

Domein

Administratie

Klik in het nu geopende scherm op "+" om voor het domein of de administratie de webservices te activeren en een toegangscode te genereren.

In het volgende scherm kies je het juiste type API-sleutel nl. voor een  'Domein' of 'Administratie' (selecteer ook de juiste administratie), kies je de gewenste (toegangs)rechten voor de webservices en klik je op de knop 'Bewaren'.

Je kunt (toegangs)rechten tot de volgende webservices verlenen:
  • Financieel
    • Ophalen van financiële rapportage
    • Aanmaken van memoriaalboekingen
  • Archief
    • Ophalen en insturen van documenten
    • Inzicht (via app) in het archief.
  • Verkoop
    • Aanmaken van verkoopfacturen
  • Workflow

• Kas
    • Importeren van kastransacties
  • UBL
    • Exporteren van UBL facturen
  • Relaties (alleen lezen)
    • Ophalen van contactgegevens
  • Relaties
    • Aanmaken of bijwerken van contact
  • Domeinen
    • Aanmaken van actieve en proefdomeinen door accountants
    • Ophalen en aanmaken gebruikers in een domein.

Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Kopieer vervolgens de code om deze in je toepassing te gebruiken. Vertrouw je de beveiliging van de code niet meer, genereer dan een nieuwe.