Webservices (backoffice portaal)

Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.

De WebserviceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.

LET OP!
Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het portaal instellen. Deze gelden dan voor alle domeinen en administraties waartoe de portaalbeheerder toegang heeft.

Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft dus geen toegang tot de instellingen van de webservices.

In je backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op 'Instellingen'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op het icoon 'Webservices'. Het volgende scherm wordt geopend:

Je klikt op '+' en selecteert vervolgens in het onderstaande scherm de gewenste rechten voor de webservice(s). Daarna klik je op de knop 'Bewaren'.

Je kunt (toegangs)rechten tot de volgende webservices selecteren:

Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Kopieer vervolgens de code om deze in je toepassing te gebruiken. Vertrouw je de beveiliging van de code niet meer, genereer dan een nieuwe.