Verkoopmonitor

In de verkoopmonitor zie je de belangrijkste kengetallen over je verkoop. Daarnaast worden de gefactureerde bedragen over de laatste 12 maanden in een grafiek weergegeven. Je kunt hier ook zien welke facturen en klanten je recent hebt bekeken.

KengetallenOp de eerste rij zie je een aantal kengetallen van je verkoop:
  • Te verzenden: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden verzonden naar je klanten. 
  • In behandeling: het totaalbedrag van de facturen die nog in behandeling staan.
  • Niet gematched: het totaalbedrag van de openstaande facturen, deze zijn nog niet gematcht met een betaling.
    Niet gematched *: openstaande posten debiteuren, het totaalbedrag van de openstaande facturen verminderd met de ontvangen maar nog niet gematchte betalingen.
  • Nog te incasseren: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden geïncasseerd.
  • Betaalgedrag (Days Sales Outstanding): een indicatie van de ouderdom van je openstaande verkoopfacturen m.a.w. hoeveel dagen duurt het gemiddeld om een betaling van je klanten te krijgen.
    DSO = Totaal openstaande bedrag / Omzet over de laatste 12 maanden * 365.
Je kunt op het getal klikken om de details te bekijken.


Grafiek Gefactureerd


In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van de laatste 12 maanden. Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen bekijken. Je kunt dubbelklikken op de grafiek om de details hiervan te bekijken.


Recent bekeken facturen en adressenKlik dubbel op een factuur of de relatiekaart van een klant om deze te bekijken en/of te wijzigen.Zie ook: