UBL facturen (backoffice portaal)

UBL facturen kunnen in Yuki op verschillende manieren worden aangeleverd. Deze kunnen door de Yuki gebruiker of de leveranciers die UBL facturen kunnen aanleveren worden gestuurd naar de administratie(s). Daarnaast is het ook mogelijk om UBL facturen automatisch te laten ophalen via InvoiceSharing of de Sales webservice

Vanuit de desktop in het Yuki backoffice portaal klik je op de tegel 'UBL facturen' om een overzicht te bekijken van alle UBL facturen die zijn aangeleverd bij administraties in de domeinen van het portaal.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer rechtsboven in je scherm alle administraties of alleen het (sub)portaal met de UBL facturen die je wilt bekijken.

Linksboven in je scherm geef je aan van welke periode de UBL facturen in dit overzicht getoond moeten worden: alle jaren of van een specifiek jaar, halfjaar, kwartaal of maand.

Daarnaast kun je linksboven in je scherm ook zoeken naar UBL facturen op domein of adres.

Om het overzicht (met de getoonde kolommen) te downloaden als een Excel bestand klik je rechtsboven in je scherm op de knop 'Download'.

Door op > voor een UBL factuur te klikken kom je direct in de desbetreffende UBL factuur in het domein.

In dit overzicht zie je de volgende kolommen:
  • Ingestuurd: de datum en tijd waarop de UBL factuur is ingestuurd
  • Verwerkt: de datum en tijd waarop de UBL factuur in Yuki handmatig of automatisch is verwerkt.
  • Domein: het domein waarin de UBL factuur is verwerkt
  • Bestandsnaam: de naam van het bestand (UBL factuur)
  • Documentsoort: de IDR heeft het XML-bericht geclassificeerd als een inkoopfactuur
  • Adres: de naam van de leverancier of klant
  • Alle velden juist: alle velden in de UBL factuur zijn door de IDR juist herkend.
  • Autom. verwerkt: de UBL factuur is automatisch door Yuki verwerkt.
    Een factuur wordt niet automatisch verwerkt als bijv.:
  • Job status: status van de job (herkenning en afhandeling door IDR)
  • Foutmelding: deze melding verschijnt wanneer de job niet kon worden afgehandeld.

LET OP!
De gegevens in de kolommen 'Alle velden juist', 'Autom. verwerkt', 'Job status' en 'Foutmelding' kunnen in meer detail worden bekeken door rechtsboven in een verwerkte factuur te klikken op 'IDR details'.

Voor een uitgebreide beschrijving van de IDR details van een document zie Automatische documentverwerking (IDR).