Te verzenden periodieke factuur

Om een periodieke factuur die is klaargezet voor verzending (alleen in oude Verkoop module) ook daadwerkelijk te verwerken en te versturen open je de module 'Verkoop' en klik je links in je scherm op 'Te verzenden'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik in de kolom 'Periodieke factuur' op het icoon 'Periodieke factuur' achter de te verzenden periodieke factuur om de eigenschappen van de periodieke factuur te bekijken.

TIP!
De kolom 'Periodieke factuur' kan worden toegevoegd aan dit overzicht door bovenin je scherm te klikken op de knop 'Pas de getoonde kolommen aan'.

Factuurnummer
Het factuurnummer wordt bepaald als de periodieke factuur definitief wordt verwerkt.

Onderwerp en omschrijving

Het onderwerp van de factuur en de omschrijving per factuurregel worden automatisch aangepast als hier een datum in verwerkt is. De volgende data formaten worden als zodanig herkend:
  • Voor alle periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 6 juni
    • juni
    • 2017
    • 6 juni 2017
  • Voor wekelijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1-2017 of 2017-1
    • 1/2017 of 2017/1
    • 1.2017 of 2017.1
  • Voor maandelijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1/6/17
    • 1/6/2017
    • 6/2017
    • 2017/6
  • Voor periodieke facturen per kwartaal: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1ste/2de/3de/4de
    • eerste/tweede/derde/vierde
    • 3/2017
    • 2017/3
  • Voor halfjaarlijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1ste/2de
    • eerste/tweede
    • 2/2017
    • 2017/2
  • Voor alle jaarlijkse facturen: ( Minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 6 juni
    • juni
    • 2017 verwe
    • 6 juni 2017

Selecteer één of meerdere periodieke facturen die je wilt verwerken en versturen en klik vervolgens bovenin je scherm op de knop 'Verwerken'