Relaties per type

Vanuit het startscherm van de module 'Relatiebeheer' kun je een aantal overzichten van relaties bekijken die in feite dezelfde lijst tonen maar met een andere relatietype. De verschillende relatietypen zijn: klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen.

Klik op het icoon van het relatietype waarvan je de lijst wilt bekijken.

Hieronder zie je een voorbeeld van de lijstweergave van het relatietype 'Leverancier':

1. Maak een nieuwe relatie (bedrijf of persoon) aan.
  2. Toon alleen de actieve, de inactieve óf alle relaties.
  3. Maak hier een keuze waarop je de relaties wilt filteren: alle getoonde adresgegevens, Naam, Plaats, Postcode, Tag, E-mailadres, Website, Telefoon, Relatiecode, KvK-nummer, Btw-nummer, Bankrekening of Leveranciers code.
    Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in.
    Door op de knop 'Zoek' te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  4. Toon alle adressen.
  5. Toon alleen de adressen in mijn adresboek.
  6. Toon de lijstweergave.
  7. Toon de adressen als visitekaartjes.
  8. Toon de tag cloud.
  9. Toon extra filters om de relaties te groeperen.

Met boekingen op rekening: in het zoekvenster kun je een grootboekrekening ingeven, Yuki zal de relaties tonen die boekingen hebben op de desbetreffende grootboekrekening.
    Met verkoopfacturen: Yuki laat de relaties zien waaraan verkoopfacturen zijn gekoppeld.
    Met inkoopfacturen: Yuki toont de relaties waaraan inkoopfacturen zijn gekoppeld.
    Met verkoopartikel: als je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki  de relaties waaraan het desbetreffende verkoopartikel geleverd is.

10. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.
  11. Toon het getoonde overzicht als PDF bestand dat je vervolgens kunt downloaden of afdrukken.
  12. Download het getoonde overzicht als een CSV bestand (Excel).

Door bovenin je scherm op een letter van het alfabet te klikken worden alle relaties getoond waarvan de naam met de desbetreffende letter begint.

Door in het overzicht te klikken op > voor een relatie óf op de naam van een relatie open je de relatiekaart van het desbetreffende bedrijf of de persoon.