Relatiekaart persoon (Adresgegevens)

Personen zijn contactpersonen bij bedrijven, privépersonen, gebruikers in Yuki of werknemer en kunnen al dan niet in het persoonlijke adresboek staan.

Je kunt in Yuki een overzicht van alle relaties van het relatietype 'Persoon' bekijken.

Om een nieuwe persoon aan te maken in Yuki open je de module 'Relatiebeheer' en klik je bovenin je scherm op de knop 'Relatie'.

In het nu geopende scherm selecteer je het adrestype 'Persoon.

De gegevens van de persoon kunnen nu worden vastgelegd en later worden gewijzigd en bekeken op de drie tabbladen 'Persoon', 'Extra' en 'Financieel'.

LET OP!
Bij het aanmaken van een werknemer in Yuki wordt het tabblad 'Financieel' vervangen door het tabblad 'Werknemer'.

Persoon

Op dit tabblad vind je de eerste contactgegevens van de persoon terug nl. de naam, telefoon, adres, e-mail (zowel zakelijk als privé) en website.

Je kunt hier ook een foto en/of een visitekaartje van de persoon toevoegen door in de velden 'Foto' en/of 'Visitekaartje' een bestand te kiezen.
Alle overige belangrijke gegevens van de persoon kunnen worden vastgelegd in het veld 'Notities'.

LET OP!
Het veld 'Klantspecifieke opm.' is alleen zichtbaar voor gebruikers met de rol 'Backoffice' en kan worden gebruikt om speciale afspraken met de relatie vast te leggen.

Extra

Op het tabblad 'Extra' vind je alle bijkomende informatie omtrent de persoon die niet direct adresgerelateerd is.
Daarnaast kun je op dit tabblad ook de loggegevens bekijken. Je ziet naast de aanmaakdatum en de laatste wijzigingsdatum bijvoorbeeld ook hoe vaak deze relatiekaart is bekeken en door op het aantal te klikken welke gebruikers dit zijn geweest.

Postadres

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur wordt dit adres, indien ingevuld, gebruikt.

Extra adres

Het is mogelijk om een extra adres van de persoon vast te leggen.

Adresboek
  • Tags
    Een etiketje dat op de relatie kan worden geplakt waardoor deze makkelijk terug te vinden is in Yuki. Deze tag kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een mailinglist te maken.
  • Dossier
    Een dossier bevat verschillende zaken zoals taken, afspraken, contacten, documenten en e-mail die bij een onderwerp of een project horen.
  • Opnemen in mijn adresboek
    De relatie wordt ook opgenomen als een privé adres in het persoonlijke adresboek.
  • Belangrijk nummer
    Het telefoonnummer wordt opgenomen als belangrijk.
  • Moedermaatschappij
    N.V.T.

Backoffice
  • Backoffice status
    Wanneer een relatie inactief is kan de relatie niet worden gebruikt, lees geselecteerd, bij het boeken van een document. De relatie wordt wel gevonden m.b.v. de zoekfunctie.
  • Oorsprong (alleen zichtbaar voor backoffice)

Persoonlijke gegevens

Hier vind je de persoonlijke gegevens van de relatie zoals bijnaam, geslacht en geboortedag.
  • Aanhef
    Bij een relatie in Yuki kun je in het veld 'Aanhef' een aanhef ingeven die gebruikt kan worden in facturen die je vanuit Yuki verstuurt. Standaard wordt 'Beste [naam]' gebruikt.
  • Etiket
    In het veld 'Etiket' voer je de naam in zoals die op het etiket moet worden afgedrukt.

Financieel

Op het tabblad 'Financieel' vind je de financiële gegevens van de persoon.

Nummers

Nummers spelen een belangrijke rol bij de herkenning en automatische verwerking van facturen in Yuki!
  • Relatiecode
    Deze code kan op de verkoopfacturen worden afgedrukt en is belangrijk voor de herkenning indien de verkoopfacturen worden gescand. De code is ook van belang bij het importeren van journaalposten of aanmaken van journaalposten via de Upload Webservice.
  • Btw-nummer
    N.V.T.
  • KvK-nummer
    N.V.T.
  • Burgerservicenummer
    Dit nummer is o.a. nodig voor de IB-aangifte.

Financieel
  • Klant
    De relatie is een klant.
  • Leverancier
    De relatie is een leverancier.