Periodieke factuur aanmaken

In Yuki kun je op twee manieren een periodieke factuur aanmaken:

• vanuit een reguliere al verwerkte/verstuurde verkoopfactuur en hier aangeven dat deze factuur de basis is voor toekomstige en dus periodieke facturen (in oude en vernieuwde Verkoop module)
  • vanuit een nieuwe nog te verzenden verkoopfactuur en hier aangeven dat deze factuur periodiek is (alleen in oude Verkoop module)

Periodieke factuur aanmaken vanuit reguliere al verwerkte/verstuurde verkoopfactuur

Hiervoor open je de desbetreffende verwerkte/verstuurde verkoopfactuur, klik je linksboven in je scherm op de knop 'Bewerken' (alleen in vernieuwde Verkoop module) en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop 'Periodieke factuur' om de eigenschappen van de periodieke factuur vast te leggen.

Periodieke verkoopfactuur aanmaken vanuit nieuwe nog te verzenden verkoopfactuur

Open de oude module 'Verkoop' en klik links in je scherm op 'Periodieke facturen'. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop 'Nieuwe factuur'. Voor een uitgebreide beschrijving van de in te voeren factuurgegevens en factuurregels zie Aanmaken van verkoopfacturen.

Klik op de knop 'Bewaren' om de verkoopfactuur op te slaan.

Nadat je op de knop 'Bewaren' hebt geklikt kun je bovenin je scherm klikken op de knop 'Periodieke factuur'. Deze knop wordt alleen getoond bij facturen die als basis voor een periodieke factuur kunnen dienen. Als deze knop niet zichtbaar is dan is de desbetreffende factuur door Yuki gegenereerd. Als de knop wordt getoond dan is die factuur door een gebruiker aangemaakt.

Om de eigenschappen van de periodieke factuur vast te leggen klik je op de knop 'Periodieke factuur'.