Tussenrekeningen (Kruisposten)

Een tussenrekening is een rekening waarop tijdelijk een transactie wordt geboekt die altijd moet worden gevolgd door een tegenboeking. Op het eind van het boekjaar moet het saldo op alle tussenrekeningen (23...) op nul staan.

Vanuit het BO scherm vind je links in je scherm in de checklist de 'Tussenrekeningen'.

In dit overzicht wordt een totaaloverzicht gegeven van alle openstaande transacties op de volgende tussenrekeningen:
  • Betalingen onderweg (interne overboekingen)
  • Tussenrekening pinbetalingen
  • Tussenrekening creditcardbetalingen
  • Tussenrekening iDEAL betalingen
  • Tussenrekening online betalingen.
Rechtsboven in je scherm kun je een administratie selecteren.

Matchen van transacties op de tussenrekeningen

Klik op > voor de desbetreffende tussenrekening om de openstaande transacties te matchen met de verwachte transacties (tegenboeking). Hiervoor gebruik je de knop 'Koppelen'.

Na het aanvinken van de eerste transactie regel verschijnt het vakje 'Selecteer de hele lijst', hiermee kun je in één keer alle transacties aanvinken om ze te koppelen.

Als er na het matchen een restantsaldo overblijft geeft Yuki je de keuze om alleen te koppelen of het saldo af te boeken naar betalingsverschillen of bankkosten.

Om een lijst te openen met historische overboekingen klik je op de knop 'Historie'.

Vanuit dit scherm kun je via het > teken de gekoppelde regels bekijken, weer loskoppelen of afboeken.