Onbetaalde facturen (inkoop)

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle inkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald werden.
Dit is iets anders dan de crediteuren openstaande posten. De laatste is meer boekhoudkundig en bevat ook de betalingen waar geen inkoopfactuur aan gekoppeld is.
Vanuit dit overzicht kun je de betaallijst openen om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen (de Yuki Betaalservice moet zijn geactiveerd).

LET OP!
Alleen de eigenaar van het domein (rol 'Directie') en gebruikers met de rol 'Directie' kunnen facturen markeren als 'Betaald' of 'In behandeling' zetten.

Open de module 'Inkoop' en klik links in je scherm onder de kop 'Bijzondere facturen' op 'Niet betaald'.

Het volgende scherm wordt geopend:

1. Maak hier een keuze waarop je de facturen wilt filteren: Onderwerp, Bedrag, Leverancier, Factuurnummer, Tag of Dossier.
    Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in.
    Door op de knop 'Zoek' te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.

LET OP!
    Wanneer de Vreemde valuta module is geactiveerd in de Yuki store kun je ook filteren op Valuta.

2. Wissel tussen het wel of niet tonen van een schermvoorbeeld van de geselecteerde inkoopfactuur.
  3. Telkens als je een betaling handmatig aangemaakt en uitgevoerd hebt in het internetportaal van je bank, kun je hier de desbetreffende post selecteren en bovenin je scherm op de knop 'Betaald' klikken.
  4. Zet de geselecteerde inkoopfacturen in behandeling. Er verschijnt een wit handje achter de facturen. Deze facturen kunnen vervolgens via het overzicht 'In behandeling' worden bekeken en 'behandeld'.
  5. Open de betaallijst om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen.
  6. Wissel tussen het overzicht van alle inkoopfacturen of alle inkoop creditfacturen.
  7. Selecteer het overzicht van de onbetaalde facturen van de juiste administratie.
  8. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.
  9. Download het getoonde overzicht als een CSV bestand (Excel).