Onbetaalde facturen

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle verkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald werden.
Dit is iets anders dan de debiteuren openstaande posten. De laatste is meer boekhoudkundig en bevat ook de betalingen waar geen verkoopfactuur aan gekoppeld is.
Vanuit dit overzicht kunnen ook handmatig herinneringen en/of aanmaningen worden verstuurd en kunnen de onbetaalde facturen worden gefilterd op status van aanmaning.

Open de module 'Verkoop' en klik links in je scherm op 'Onbetaalde facturen'.

Het volgende scherm wordt geopend:

1. Maak een nieuwe verkoopfactuur aan.
  2. Maak hier een keuze waarop je de facturen wilt filteren: Onderwerp, Bedrag, Relatie, Factuurnummer, Artikel, Tag of Dossier.
    Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in.
    Door op de knop 'Zoek' te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  3. Filter hier de lijst van de onbetaalde verkoopfacturen op facturen die wel of niet worden geïncasseerd.
  4. Selecteer hier de periode waarvan je de onbetaalde facturen wilt bekijken.
  5. Wissel tussen het wel of niet tonen van een schermvoorbeeld van de geselecteerde verkoopfactuur.
  6. Zet de geselecteerde verkoopfacturen in behandeling. Deze facturen kunnen via het overzicht 'In behandeling' worden bekeken en 'behandeld'.
  7. Open een aparte knoppenbalk om handmatig een herinnering of aanmaning te versturen.
  8. Selecteer het overzicht van de onbetaalde facturen van de juiste administratie.
  9. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.
  10. Download het getoonde overzicht als een CSV bestand (Excel).

Handmatig herinneringen en/of aanmaningen versturen

Om handmatig voor de geselecteerde onbetaalde verkoopfacturen een herinnering of een aanmaning te versturen klik je boven in je scherm op de knop 'Herinneren'.

De volgende knoppenbalk wordt geopend:

1.  Dit filter heeft betrekking op de status van de aanmaning die is verstuurd op de betreffende verkoopfacturen.   Op die manier kun je bijvoorbeeld alle facturen selecteren waarop een ingebrekestelling is verstuurd
  2.  De + en de - knop verhogen het aanmaningenniveau van de geselecteerde verkoopfacturen. Op die manier   kunnen facturen de vriendelijkheid voorbij worden gezet en kun je eerder tot een kritische aanmaning over   gaan. Ook andersom is mogelijk en kun je op deze wijze voorkomen dat iemand ter incasso wordt aangeboden.
  3.  Selecteer hier de juiste herinnering lay-out voor de te versturen herinneringen of aanmaningen.
  4.  Verstuur de herinneringen of aanmaningen.