Nog te incasseren

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle nog te incasseren verkoopfacturen. Nadat je hebt gecontroleerd of het SEPA incassant ID bij je bankrekening is ingevoerd én je alle SEPA incasso machtigingen in Yuki hebt aangemaakt kan je alle facturen Incasseren via een SEPA incassobestand.
Alle facturen waarvoor nog uitzoek- of navraagwerk moet worden gedaan kunnen 'in behandeling' worden gezet.

Open de module 'Verkoop' en klik links in je scherm onder de kop 'Factureren' op 'incasseren'. Klik vervolgens links in je scherm op 'Nog te incasseren'.

Het volgende scherm wordt geopend:

1. Maak hier een keuze waarop je de facturen wilt filteren: Onderwerp, Bedrag, Relatie, Factuurnummer, Artikel, Tag, Dossier of Maximum bedrag.
    Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in.
    Door op de knop 'Zoek' te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  2. Selecteer hier de periode waarvan je de te incasseren facturen wilt bekijken.
  3. Wissel tussen het wel of niet tonen van een schermvoorbeeld van de geselecteerde verkoopfactuur.
  4. Maak een concept SEPA incassobestand aan van de geselecteerde facturen. Alle facturen verdwijnen uit deze lijst en komen terecht in het overzicht 'Onderweg'.
  5. Zet de geselecteerde facturen in behandeling. Deze facturen verdwijnen uit dit overzicht en komen in het overzicht 'In behandeling' terecht.
  6. Selecteer het overzicht van de te incasseren facturen van de juiste administratie.
  7. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan (o.a. kolommen 'Ontvangen' of 'Te ontvangen')
  8. Download het getoonde overzicht als een CSV bestand (Excel).