Mollie mutaties verwerken

Verkoopfacturen die worden betaald met Mollie

De verkoopfacturen die betaald worden met Mollie moeten ingeboekt worden met de betaalwijze 'Online'. Hierdoor wordt de factuur direct op de tussenrekening 'Online betalingen' geplaatst.

inkoopfacturen van Mollie direct in Yuki ontvangen

Ga in Mollie naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Organisatie' en vul bij 'Financieel Contactpersoon' het e-mailadres van je Yuki administratie in. Ons advies is om de factuur te verwerken met de betaalwijze 'Incasso', de factuur wordt immers geïncasseerd van je Mollie rekening.  


Betalingen importeren

De betalingen die ontvangen worden in Mollie moeten natuurlijk ook in Yuki terecht komen. Dit kan je het beste per periode doen d.m.v. een MT940 bestand. Pas als een maand voorbij is heb je mogelijkheid om de hele maand in één keer te exporteren. Op deze pagina van Mollie staat precies beschreven hoe deze maand gedownload kan worden in Mollie.


LET OP!

Bij het importeren van het MT940 bestand in Yuki wordt direct een nieuwe betalingsprovider account voor je aangemaakt!


Bank herkenningsregels

De kosten van Mollie


Door een bank herkenningsregel te maken zorg je er voor dat alle kosten die Mollie in rekening brengt direct op de crediteur Mollie B.V. worden geboekt. Vervolgens kunnen vanuit de crediteurenlijst de kosten met de factuur worden gematcht.  


Herkenningsregel (kosten van Mollie)

Criteria:
Tegenrekening: NL31ABNA0447075233
Naam tegenrekening: Mollie B.V.
Af / Bij: Af

Output:
Relatie: Mollie B.V.
Grootboekrekening: Crediteuren  

De uitbetalingen naar de betaalrekening


Voor de uitbetalingen hoeft geen herkenningsregel aangemaakt te worden. Yuki zal zijn eigen bankrekening herkennen en direct de betaling op de tussenrekening 'Betalingen onderweg' boeken. Hetzelfde geldt voor de ontvangsten op de betaalrekening.

De ontvangsten van debiteuren

Hier hoeft geen herkenningsregel voor aangemaakt te worden. Yuki zal de ontvangsten van de debiteuren direct matchen met de verkoopfacturen indien deze reeds aanwezig zijn.