Mollie transacties verwerken in Yuki

Wanneer je in Yuki gebruik maakt van Mollie als online betalingsprovider voor je verkoopfacturen moeten de onderstaande transacties op de juiste wijze verwerkt worden in Yuki:

  • verkoopfactuur die wordt betaald via Mollie
  • transacties in Mollie bankafschrift:
    • kosten van Mollie
    • uitbetalingen naar zakelijke betaalrekening (revenue)
    • ontvangsten van debiteuren
  • transactie op zakelijke betaalrekening
  • inkoopfactuur afkomstig van Mollie.

Verkoopfactuur die wordt betaald via Mollie

De verkoopfactuur die betaald wordt via Mollie moet in Yuki worden verwerkt met de betaalwijze 'Overschrijving'. Hierdoor wordt de factuur in het overzicht 'Debiteuren: openstaande posten' geplaatst.


Transacties in Mollie bankafschrift

Kosten van Mollie (Cost)

Door een bank herkenningsregel te maken zorg je er voor dat alle kosten die Mollie in rekening brengt direct op de crediteur Mollie B.V. worden geboekt. Vervolgens kunnen vanuit de crediteurenlijst de kosten met de factuur worden gematcht.  


Herkenningsregel (kosten van Mollie)


Criteria:

Tegenrekening: NL31ABNA0447075233

Naam tegenrekening: Mollie B.V.

Af / Bij: Af


Output:

Relatie: Mollie B.V.

Grootboekrekening: Crediteuren  


Uitbetalingen naar de zakelijke betaalrekening (Revenue)


Voor de uitbetalingen hoeft geen herkenningsregel aangemaakt te worden. Yuki zal de Mollie bankrekening herkennen en direct de betaling op de tussenrekening 'Betalingen onderweg' boeken. 


Ontvangsten van debiteuren


Hier hoeft geen herkenningsregel voor aangemaakt te worden. Yuki zal de ontvangsten van de debiteuren direct matchen met de verkoopfacturen indien deze reeds aanwezig zijn. 


Transactie op zakelijke betaalrekening

Voor de uitbetalingen hoeft geen herkenningsregel aangemaakt te worden. Yuki zal de eigen betaalrekening herkennen en direct de ontvangsten op de betaalrekening boeken op de tussenrekening 'Betalingen onderweg'.


Inkoopfactuur afkomstig van Mollie

Ons advies is om de inkoopfactuur in Yuki te verwerken met de betaalwijze 'Incasso', de factuur wordt immers geïncasseerd van je Mollie bankrekening. 


LET OP! 

Om de inkoopfactuur van Mollie direct te ontvangen in Yuki ga je in Mollie naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Organisatie'. Daar vul je bij 'Financieel Contactpersoon' het e-mailadres van je Yuki administratie in. 
Zie ook: