Mollie (pilot fase)

Met Mollie kan je ervoor zorgen dat je verkoopfacturen direct en daardoor sneller worden betaald door je klanten.

Heb je in Yuki al een Mollie bankrekening aangemaakt in je administratie dan kun je deze administratie nu éénvoudig koppelen met je bestaande account bij Mollie.

Vanaf dat moment kun je in de begeleidende mail bij al je verkoopfacturen een zogenaamde betaallink toevoegen. Je klanten kunnen hierdoor in de verkoopfactuur met een klik op de betaalknop via alle belangrijke betaalmethoden (o.a. iDEAL, creditcard etc.) betalen.

Daarnaast wordt het door de koppeling met Mollie ook mogelijk om direct bankafschriften van Mollie te importeren in je administratie.

Om in Yuki te kunnen werken met Mollie moeten een tweetal zaken zijn geregeld:

Maak je nog geen gebruik van Mollie maar wil je je klanten wel de mogelijkheid bieden om je verkoopfacturen via Mollie te gaan betalen dan kun je vanuit Yuki direct gratis een account bij Mollie aanmaken.

Zodra de koppeling is geactiveerd maak je handmatig een Mollie bankrekening aan in je administratie.

Zodra één of meer klanten een verkoopfactuur via Mollie hebben betaald staan er in je account bij Mollie transacties (o.a. uitbetalingen) voor je klaar. Na het synchroniseren van je administratie met je account bij Mollie kun je de Mollie bankafschriften direct in Yuki importeren.

Bij je account in Mollie staat aan het begin van elke maand een factuur voor je klaar met de transactiekosten van de vorige maand. Na het synchroniseren van je administratie met je account bij Mollie kun je de Mollie facturen direct in Yuki importeren.

Na het importeren van de Mollie bankaschriften en de Mollie facturen  moeten alle Mollie transacties correct in Yuki worden verwerkt

In de module 'Verkoop' klik je linksonder in je scherm op 'Factuurinstellingen'. Het volgende scherm wordt geopend:

Om je administratie te koppelen met je account bij Mollie óf om een nieuwe account bij Mollie aan te maken klik je op de link 'Verbinding maken'.