Medewerkers in bulk toewijzen aan domeinen

Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan na het aanmaken van gebruikers (medewerkers) en domeinen in het portaal een gebruiker in één keer toewijzen als BO verantwoordelijke, BO backup of BO controller aan een aantal domeinen.

Aan elk Yuki domein kunnen de volgende personen worden toegewezen:
  • BO verantwoordelijke: verantwoordelijk voor alle administraties binnen het domein.
  • BO backup: indien de BO verantwoordelijke afwezig is.
  • BO controller: controleert alle werkzaamheden in het domein.

LET OP!
De BO controller op domeinniveau is ook de persoon die nadat een boekjaar/periode van een administratie is geblokkeerd (backoffice medewerkers kunnen geen boekingen meer doen) alsnog boekingen kan verwerken en aanpassen en de nodige werkzaamheden voor het jaarwerk kan uitvoeren.

Je kunt dit scherm in twee verschillende weergaven bekijken:
  • Domeinen
  • Backoffice medewerkers.

Domeinen

Linksboven geef je aan welke domeinen in deze lijst getoond moeten worden:
  • Alle domeinen (Alles)
  • Zonder verantwoordelijke
  • Met specifieke verantwoordelijke
  • Zonder backup
  • Met specifieke backup
  • Zonder controller
  • Met specifieke controller.

Daarnaast bepaal je of je alleen de opstart en actieve, opstart, actieve of alle domeinen wilt zien in de lijst.

De zoekbalk kun je gebruiken om domeinen of gebruikers (medewerkers) te zoeken en vervolgens te openen.

Door te klikken op een kolomkop kun je elke kolom behalve de kolom 'Franchise/Partner' desgewenst in omgekeerde volgorde sorteren.

Medewerker toewijzen aan domeinen

Doorloop de volgende stappen om een gebruiker in één keer toe te wijzen als BO verantwoordelijke, BO backup of BO controller aan een aantal domeinen:
  • Selecteer de desbetreffende domeinen in de bovenstaande lijst.

• Klik rechtsboven in je scherm op de knop 'Verantwoordelijke', 'Back-up' of 'Controller'.
  • Selecteer in de nu geopende lijst de gebruiker die je wilt toewijzen.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop 'OK'.

De gebruiker 'Yuki Backofficer' is in dit voorbeeld nu toegewezen als BO verantwoordelijke aan de hierboven geselecteerde domeinen.

LET OP!
Om een gebruiker in een domein te verwijderen als BO verantwoordelijke, backup of controller klik je op > voor de naam van het desbetreffende domein. In de nu geopende instellingen van het domein wijzig je de toegang van de backoffice.

Backoffice medewerkers

In dit overzicht zie je alle backoffice medewerkers die momenteel zijn toegewezen aan opstart of actieve domeinen.
Je kunt hier kiezen of je alleen alle backoffice medewerkers wilt zien die als verantwoordelijke, backup of controller zijn toegewezen aan domeinen.