Leveranciers codes (van relatie)

De leveranciers code is de code die uw leverancier aan uw bedrijf heeft toegekend en mogelijk vermeld wordt op de inkoopfactuur. Deze code kan worden ingevoerd bij het boeken van een inkoopfactuur in Yuki. De code is in Yuki alleen beschikbaar bij een leverancier en niet bij andere relatietypen.
Op basis van deze code kan Yuki de UBL facturen nog slimmer verwerken. Daarnaast wordt deze code ook bij de UBL export meegegeven.

Om de leveranciers codes van een relatie te bekijken open je de module 'Relatiebeheer', zoek en open je de desbetreffende relatiekaart en klik je vervolgens links in je scherm op 'Leveranciers codes'.

Het volgende scherm wordt geopend:

Soms kun je meer dan één account hebben bij een leverancier. Denk aan een account per afdeling of werkmaatschappij. Dan heb je bij één leverancier meer dan één code. Het is mogelijk meerdere leveranciers codes toe te voegen.

Klik op de knop 'Nieuw' linksboven in je scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

Voer de gegevens van de nieuwe leveranciers code in en klik vervolgens op de knop 'Bewaren'.