Kwaliteitsmonitor (domein)

Met behulp van de tegel 'Kwaliteit' in het backoffice portaal kan de backoffice een overzicht bekijken van de cijfers (scores) van alle door de kwaliteitsmonitor uitgevoerde controles van administraties.

Open het domein waarvan je de kwaliteitsmonitor (van een administratie) wilt gaan bekijken door te klikken op > voor de naam van het domein.

Yuki houdt voortdurend in de gaten of bepaalde onderdelen van de boekhouding van de administratie(s) in een domein compleet en correct zijn verwerkt.

De kwaliteit van deze onderdelen wordt gemeten op basis van een aantal controles die elke nacht automatisch worden uitgevoerd. Alle controles worden uitgevoerd vanaf de datum dat een boekjaar in een administratie is afgesloten tot aan de laatste dag van de vorige maand.

De score van deze controles wordt als een totaalcijfer voor het gehele domein weergegeven in de kwaliteitsmonitor.
Om de samenstelling van dit totaalcijfer per administratie tot in detail te bekijken klik je links in het scherm op het 'grote' cijfer.

Daarnaast kan er in het beginscherm van een domein per bedrijf (administratie) worden bekeken wat het actuele cijfer is voor de kwaliteit en de notities die bij de laatste controle zijn vastgelegd.

In elke administratie wordt de kwaliteit van de volgende onderdelen d.m.v. de controles gemeten:

Om de kwaliteit van de administratie te verbeteren open je de details van een bepaald onderdeel door op de naam daarvan te dubbelklikken en zorg je ervoor dat de benodigde aanvullingen en/of correcties worden uitgevoerd.

Administratiecontroles

Je kunt een overzicht bekijken van alle controles die al zijn uitgevoerd in de administratie door linksboven in het scherm te klikken op de knop 'Administratiecontroles'.

Het volgende scherm wordt geopend:

In deze grafiek zie je het verloop van de score van de kwaliteitsmonitor. Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je in meer detail de score van de kwaliteitsmonitor bekijken.

Daaronder zie je een lijst met alle maandelijkse controles die in de administratie zijn uitgevoerd. Door te klikken op een score kun je een specifieke controle in meer detail bekijken.

Vorige controles

Door linksboven in je scherm te klikken op de knop 'Vorige controles' zie je een lijst met alle controles die in het verleden hebben plaatsgevonden. Hier wordt per onderdeel (indien ingevuld) het resultaat van de controle aangegeven.

Daarnaast kun je hier bijvoorbeeld zoeken naar alle controles die door een bepaalde gebruiker zijn uitgevoerd.

Begin controle

Om een verslag toe te voegen over een nieuwe controle van de administratie klik je linksboven in je scherm op de knop 'Begin controle'. In onderstaand scherm beschrijf je de huidige status van de kwaliteit van de administratie.

LET OP!
Dit scherm blijft geopend gedurende de tijd dat je aan het werkt bent in dit domein. Je kunt dus alle onderdelen van de kwaliteitsmonitor bekijken en eventueel aanvullen en/of wijzigen.

Tijdens de controle kun je je notities tussentijds bewaren door te klikken op de knop 'Bewaar concept'. Links in het scherm zie je de datum en tijd waarop je voor de laatste keer deze notities hebt bewaard.

Daarnaast kun je desgewenst bij elke tekst een zogenaamd tijdstempel toevoegen.

Wanneer de controle van de administratie volledig is uitgevoerd klik je op de knop 'Publiceren'. De controle wordt nu getoond in het beginscherm van het domein en toegevoegd aan de lijst met maandelijkse controles.

LET OP!
Zolang de 'notities' van een controle niet zijn 'gepubliceerd' kunnen deze door te klikken op de knop 'Begin controle' altijd weer worden geopend en aangevuld of aangepast worden.