Incasso machtigingen (van relatie)

Om je verkoopfacturen te kunnen incasseren via een SEPA incassobestand moet een relatie via een incasso machtiging toestemming aan de begunstigde geven om doorlopend of éénmalig automatisch bedragen van de (zakelijke) rekening te laten afschrijven.

De incasso machtiging is in Yuki alleen beschikbaar bij een klant en niet bij andere relatietypen.

Om de incassomachtigingen van een relatie te bekijken open je de module 'Relatiebeheer', zoek en open je de desbetreffende relatiekaart en klik je vervolgens links in je scherm op 'Incasso machtigingen'.

Het volgende scherm wordt geopend:

LET OP!
Alleen de backoffice en alle gebruikers met financiële rechten (rol 'Financiële administratie' of 'Externe accountant') of de rol 'Procuratie' of 'Directie' kunnen een SEPA incasso machtiging aanmaken.

Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende velden van de incasso machtiging zie SEPA incasso machtiging aanmaken.

Om een nieuwe incasso machtiging aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop 'Nieuw'.

Voer de gegevens van de nieuwe incasso machtiging in en klik vervolgens op de knop 'Bewaren'.