Home‎ > ‎Partner portal‎ > ‎

BTW aangifte in Belgie

Aangifte omzetbelasting indienen in Belgie

Vanuit Yuki kun je direct een bestand aanmaken om de BTW aangifte van uw klant via een bestand aan te kunnen leveren bij Intervat.

U gaat als volgt te werk:
  • Eerst moet u de BTW-aangifte van de betreffende periode definitief maken door deze af te sluiten.
  • Download het bestandje
  • Bewaar het bestand op een directory waar u deze later weer kunt terugvinden. Bijvoorbeeld op "Downloads"

Aanmelden bij Intervat.

Daar kunt u zich aanmelden met uw eID kaart. U ziet daar onderstaand scherm

Als u op Verdergaan klikt heeft u 2 opties :

Kiest u voor Aanmelding in eigen naam dan kiest u ervoor om de aangifte als Mandataris in te dienen. U moet er dan wel voor zorgen dat in Yuki de onderstaande gegevens van uw kantoor volledig zijn ingevuld. U kunt dat controleren door vanuit uw Yuki portaal te klikken op de naam van uw kantoor, rechtsboven in uw scherm.

De volgende gegevens zijn nodig:
  • Naam kantoor
  • Adres, huisnummer, postcode, plaats en land
  • Telefoonnummer
  • Email adres
  • Ondernemingsnummer (op het tabblad Extra)
Kiest u voor Aanmelding in naam van een onderneming dan zijn de gegevens van uw kantoor niet relevant. U dient de aangifte dan immers in in maan van de onderneming zelf.