Home‎ > ‎Partner portaal‎ > ‎

Btw-aangifte in België

Aangifte omzetbelasting indienen in België

Vanuit Yuki kun je direct een bestand aanmaken om de btw-aangifte van uw klant via een bestand aan te kunnen leveren bij Intervat.

U gaat als volgt te werk:
  • Eerst moet u de btw-aangifte van de betreffende periode definitief maken door deze af te sluiten.
  • Download het bestandje
  • Bewaar het bestand op een directory waar u deze later weer kunt terugvinden bijvoorbeeld op "Downloads"

Aanmelden bij Intervat

Daar kunt u zich aanmelden met uw eID kaart. U ziet daar onderstaand scherm:

Als u op 'Verdergaan' klikt heeft u twee opties:

Kiest u voor 'Aanmelding in eigen naam' dan kiest u ervoor om de aangifte als Mandataris in te dienen. U moet er dan wel voor zorgen dat in Yuki de onderstaande gegevens van uw kantoor volledig zijn ingevuld. U kunt dat controleren door vanuit uw Yuki portaal te klikken op de naam van uw kantoor, rechtsboven in uw scherm.

De volgende gegevens zijn nodig:
  • Naam kantoor
  • Adres, huisnummer, postcode, plaats en land
  • Telefoonnummer
  • Email adres
  • Ondernemingsnummer (op het tabblad 'Extra').
Kiest u voor 'Aanmelding in naam van een onderneming' dan zijn de gegevens van uw kantoor niet relevant. U dient de aangifte dan immers in in naam van de onderneming zelf.