Het boeken van salarisstrook

De salarisstroken kunnen door Yuki 'automatisch' worden gegenereerd en verwerkt door de Yuki koppeling met Loket of Nmbrs® te activeren of bij Yuki de salarisverwerking uit te besteden.

LET OP!
Dit geldt ook voor de loonjournaalposten en aanslagen loonheffing.

LET OP!
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Yuki salarisadministratie of de koppeling met Loket of Nmbrs® kun je meerdere salarisstroken in één keer per e-mail versturen naar de werknemer(s).

Wanneer hiervan geen gebruik wordt gemaakt moeten de salarisstroken handmatig worden verwerkt.

LET OP!
Een verwerkte salarisstrook wordt standaard in de ordner 'Personeel/Salarisstroken' geplaatst.
De verwerkte salarisstrook moet altijd worden gematcht met een betaling (aan het desbetreffende personeelslid).

De boeking verloopt via de rekening '20000 RC personeel' en '17000 Te betalen netto loon' (voor Nederlandse administraties).

Het invoerscherm van een salarisstrook bevat drie belangrijke secties:
  • Het adresblok
  • De documentgegevens
  • Betalingsgegevens.

Het adresblok

WerknemerKies de naam van de werknemer zoals die vermeld is op de salarisstrook.

LET OP!
De naam van de werknemer moet al zijn ingevoerd als personeelslid in de module 'Personeel'. Wanneer de adresgegevens hierbij zijn ingevuld worden deze automatisch meegenomen bij de invoer.

Documentgegevens

• DatumVul voor de datum de laatste dag van de maand van de salarisstrook in. Hier is het dus oktober, geef bij de datum 31-10-2017 aan.
  • DossierWanneer de module ' Yuki dossiers' is geactiveerd verschijnt dit veld in het invoerscherm. De salarisstrook kan worden toegewezen aan een bepaald dossier.
  • Referentie: Wordt door Yuki automatisch ingevuld dus dit veld kun je leeg laten.
  • Bedrag: Vul hier het netto te betalen loon in.
  • OnderwerpNa het bewaren van de salarisstrook wordt dit veld gevuld met 'Salarisstrook' + Naam, Maand en Jaar>.
    Hier 'Salarisstrook Yuki gebruiker, Oktober 2017'.

Betalingsgegevens

• Betaalwijze: Overschrijving.
  • Betalen vóór: Dit veld wordt automatisch ingevuld op basis van de datum die wordt ingevuld bij 'Datum'.
  • Bankrekening: Wordt automatisch ingevuld wanneer de (standaard) bankrekening bij de gegevens van de werknemer is vastgelegd.
LET OP!
Wanneer je gebruik maakt van de betaallijst kun je een SEPA betaalbestand (indien geactiveerd) aanmaken waardoor alle salarissen in één keer kunnen worden betaald.

Wanneer je de gegevens hebt ingevoerd en eventueel notities (veld 'Notities' in sectie 'Overig') hebt toegevoegd kun je door te klikken op de knop 'Afhandelen' linksboven in je scherm óf boven de sectie 'Overig' je invoer laten controleren en vervolgens het volgende document in de workflow openen.