Verwerkingsregels op portaal niveau

Het is mogelijk vanuit je Yuki portaal centrale verwerkingsregels aan te maken.
Hierdoor zullen in elk domein voor de betreffende relatie de ingevoerde documentverwerkingsregels worden toegepast.

De functie maakt het mogelijk om facturen van leveranciers welke leveren aan meerdere domeinen, in elk domein
één keer automatisch af te handelen.
Nadat je een factuur in een domein hebt geboekt, kun je een centrale herkenningsregel aanmaken.
Als er nu een factuur van dezelfde leverancier in een ander domein ge-upload wordt zal deze volgens de centrale herkenningsregel verwerkt worden.

https://www.yuki.nl/wp-content/uploads/adobe_captivate_uploads/portaal_verwerkingsregels__4/index.html

Waar vind je de functie

Vanuit je portaal startpagina klik je op Instellingen.

klik op 'Document herkenningsregels'.

Hier vind je de centrale verwerkingsregels, vanuit dit scherm kun je de verwerkingsregels aanmaken en instellen.

Er zijn twee opties voor het aanmaken van een verwerkingsregel. Op document niveau en daaropvolgend op regelniveau.
NB. Regelniveau herkenningsregels zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor UBL documenten.

Het aanmaken van centrale verwerkingsregels werkt hetzelfde als het aanmaken van lokale verwerkingsregels klik hier om te lezen hoe je de verwerkingsregels aanmaakt.
Verschil lokale en centrale verwerkingsregels

Lokale verwerkingsregels functioneren lokaal in een domein, de Yuki robot herkend een document vervolgens kijkt de robot naar de lokale relatie met bijbehorende verwerkingsregel(s) en zal de documentgegevens invullen en het document boeken.

Centrale verwerkingsregels werken op dezelfde manier, echter de robot kijkt bij de gevonden relatie eerst of er een centrale verwerkingsregel aanwezig is om zo het document verder te verwerken.

Lokale verwerkingsregels in een domein zijn leidend en 'overrulen' de centrale verwerkingsregel.

Centrale verwerkingsregels kunnen alleen voor inkoopfacturen worden aangemaakt.

Er zijn er een aantal extra voorwaarden waar de gebruikte relatie van een centrale herkenningsregel aan moet voldoen:
  1. Bij het aanmaken van een centrale herkenningsregel, kun je alleen een relatie kiezen welke al bekend/gebruikt is in één van de bestaande domeinen.
  2. De betreffende relatie moet een 'replicatie link' hebben met de centrale database van Yuki hierdoor kan de herkenningssoftware het juiste relatie ophalen uit de database. (dit is in 99% van de relaties het geval dus
    hoef je hier niets aan te doen.)

Kom je er achter dat een centrale verwerkingsregel niet goed functioneert dan kan het eraan liggen dat het adres lokaal in het domein is opgeslagen en er geen automatische replicatie link naar de centrale database van Yuki aanwezig is. Hieronder lees je hoe je een link kunt leggen:

Replicatie link met de centrale database van Yuki

Relaties in domeinen hebben allen een replicatie link met de centrale database van Yuki.
Je vind deze link door in een domein naar een relatiekaart te gaan en vervolgens links in beeld op replicatie link te klikken.

Het volgende scherm opent zich:

Hier kun je zien dat de relatie een replicatie link met Yuki central heeft en dus geschikt is voor gebruik met de centrale verwerkingsregels.

Als de relatie géén link heeft met de centrale database ziet dit er als volgt uit:
Om een replicatie link te leggen klik je op + nieuwe replicatie link.

Blader door de Centrale database naar de relatie en klik op 'Zoek' om de replicatie link te zoeken.

Klik op het groene symbooltje om de link te leggen en de betreffende relatie gereed te maken voor de centrale verwerkingsregels.

De replicatie link nu gelegd.