Handmatig memoriaalboeking aanmaken (zonder document)

Wanneer je een memoriaalboeking wilt aanmaken zonder een aangeleverd document is het ook mogelijk om handmatig een memoriaalboeking aan te maken.

Open de module 'Boekhouding' en klik links in je scherm onder de kop 'Bewerken' op 'Memoriaal'. In het nu geopende scherm kies je vervolgens het type memoriaalboeking dat je wilt aanmaken.

In het volgende scherm wordt je gevraagd op welke manier het document moet worden aangemaakt dat de basis vormt van je memoriaalboeking.

Yuki wil zoveel mogelijk documenten vastleggen zodat je later kunt achterhalen waarom een bepaalde boeking is gemaakt. Dat geldt zeker ook voor een memoriaalboeking. Je hebt hier drie mogelijkheden:
  • Een bestand uploaden (bijvoorbeeld een PDF-bestand of Excel-sheet)

Na het kiezen van een lokaal bestand klik je op de knop 'Doorgaan' en wordt het document rechts in je scherm getoond.

• Een aantal bestanden uploaden die bij elkaar horen bijv. twee gescande bladzijden in JPG-formaat.

Je klikt op de knop 'Selecteer bestanden' om deze op je computer te selecteren en vervolgens klik je op de knop 'Uploaden starten'. De documenten worden rechts in je scherm per pagina getoond.

• Je hebt geen document maar wilt het commentaar met de hand invoeren in een soort Word-document.

Nadat je het document hebt geüpload, samengevoegd of handmatig commentaar hebt ingevoerd in een soort Word-document kan de memoriaalboeking worden geboekt.