Gmail account instellen

Om de Yuki mail-module in te stellen voor het gebruik met je Gmail account moet je een aantal stappen doorlopen.

Voor je het account gaat aanmaken, dien je eerst de volgende instellingen in je Gmail account te doen:
  • Eerst zorg je ervoor dat je Gmail account zo ingesteld is, dat het via POP ontvangen kan worden.
    Je doet dit in je Gmail account onder 'Instellingen' -> 'doorsturen en POP/IMAP', waar je downloaden via POP inschakelt.

Zie deze video:

Gmail POP Instellingen

• Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat je de 'Inloggen en beveiliging' instellingen van je Gmail account aanpast.
    Via 'Mijn account' open je je account instellingen, op de 'Inloggen en Beveiliging' pagina vind je geheel onderaan de volgende instelling:

Deze box dien je AAN te zetten:

Zie deze video:

Gmail Beveiligingsinstellingen

• Vervolgens doorloop je de mailinstellingen binnen Yuki en voer je de volgende gegevens in:

• Door de goede beveiliging van Gmail kan het zijn dat het account niet te koppelen is, doordat Gmail wordt aangesproken door een onbekende server welke e-mail wil ophalen.
    Je kunt een e-mail ontvangen van Gmail met de volgende boodschap.
  • Doorloop deze mail en bevestig dat jij het bent die de mail vanuit deze locatie wilt ophalen.