Toegang instellingen

Toegang instellingen voor gebruikers
Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid om in Yuki de toegangsrechten van gebruikers te beheren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen volledige toegang (inzien + wijzigen), alleen inzien, of geen toegang. Dit kan onder andere worden ingesteld voor administratie-gegevens, btw-codes, grootboekrekeningen en het aanmaken van gebruikers.

Waar vind je de functie:

Vanuit je backoffice portaal klik je rechtsboven op 'Instellingen'.

Vervolgens klik je op 'Algemeen'

In dit veld vind je de instellingen voor steekproeven, tevredenheid en toegangsinstellingen voor gebruikers.
klik je op 'bewerken' (het potloodje in de taakbalk) kun je de instellingen wijzigen.

In dit venster kun je de toegang instellingen wijzigen voor de alle (eind)gebruikers van alle domeinen in het portaal.
Backoffice medewerkers kunnen alle functies inzien en bewerken.

Instelbare functies
  • Bedrijfsprofiel geeft al dan niet de toegang tot, alsmede de mogelijkheid om het bedrijf/ administratieprofiel te kunnen aanpassen.
  • Maak/wijzig grootboekrekeningen hiermee heeft de Yuki gebruiker al dan niet toegang tot het grootboekrekeningschema alsmede de mogelijkheid zelf grootboekrekeningen aan te maken of te wijzigen.
  • Geef financiële rechten aan gebruikers  geeft de gebruiker de mogelijkheid al dan niet andere gebruikers in het domein aan te maken, alsmede de mogelijkheid de financiële rechten van gebruikers aan te passen.
  • Maak btw codes geeft de gebruiker de mogelijkheid om de btw percentages in te zien en al dan niet percentages aan te passen of toe te voegen.
De optie's waaruit je kunt kiezen zijn:
  • Volledig toegang (standaard)
    Elke gebruiker van een domein heeft toegang tot de betreffende functie en kan hierin wijzigen aanbrengen.
  • Read_only / Alleen lezen
    Elke gebruiker heeft toegang tot de betreffende functie maar kan hier géén wijzigingen in aanbrengen alleen een backoffice medewerker kan wijzigen aanbrengen.
  • Geen toegang
    Wanneer de gebruiker klikt op de betreffende button/link zal Yuki geen toegang geven tot de betreffende functie het is voor de gebruikers niet mogelijk de functie te bekijken en/of wijzigingen aan te brengen.