Toegang instellingen (backoffice portaal)

Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid om in Yuki de toegangsrechten van gebruikers te beheren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen volledige toegang (inzien + wijzigen), alleen inzien of geen toegang. Dit kan o.a. worden ingesteld voor administratie-gegevens, btw-codes, grootboekrekeningen en het aanmaken van gebruikers. 

In je Yuki backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op 'Instellingen'.



Het volgende scherm wordt geopend:



Klik op het icoon 'Algemeen'. Het volgende scherm wordt geopend:



In dit scherm vind je de instellingen voor steekproeven, tevredenheid en toegangsinstellingen voor eindgebruikers.

De toegangsinstellingen voor alle (eind)gebruikers van alle domeinen in het portaal kun je wijzigen door linksboven in je scherm te klikken op de knop 'Bewerken'.

Functies waarvoor de toegangsrechten beheerd kunnen worden zijn:
  • Bedrijfsprofiel: geeft al dan niet toegang tot én de mogelijkheid om het bedrijfsprofiel (administratieprofiel) te kunnen aanpassen.
  • Aanmaken of wijzigen van grootboekrekeningen: geeft al dan niet toegang tot het rekeningschema én de mogelijkheid om zelf grootboekrekeningen aan te maken of te wijzigen.
  • Aanmaken van gebruikers: geeft al dan niet de mogelijkheid om andere gebruikers in het domein aan te maken én de mogelijkheid om de financiële rechten van gebruikers aan te passen.
  • Aanmaken of wijzigen van btw-codes: geeft de mogelijkheid om de btw percentages te bekijken en al dan niet deze percentages aan te passen of toe te voegen.
LET OP!
Backoffice medewerkers kunnen alle bovenstaande functies inzien en bewerken.

De toegangsinstellngen waaruit je per functie kunt kiezen zijn:
  • Volledig toegang (standaard)
    Elke gebruiker van een domein heeft toegang tot de betreffende functie en kan hierin wijzigingen aanbrengen.
  • Read-only
    Elke gebruiker heeft toegang tot de betreffende functie maar kan hier géén wijzigingen in aanbrengen.
    Alleen een backoffice medewerker kan wijzigen aanbrengen.
  • Geen toegang
    Wanneer de gebruiker klikt op de betreffende button/link zal Yuki geen toegang geven tot de betreffende functie. Het is voor de gebruikers dus niet mogelijk de functie te bekijken en/of wijzigingen aan te brengen. 


Zie ook: