Mail instellingen

Yuki mail instellingen

Als je gebruik gaat maken van de email module van Yuki kun je vanuit het het e-mail scherm een account aanmaken
dat je wil gebruiken om e-mail vanuit Yuki te verzenden en te ontvangen.

Een e-mailaccount is alleen inzichtelijk voor de eigenaar van het betreffende e-mailaccount, dus deze instellingen dient de gebruiker zelf te doorlopen.
Een Yuki partner of accountant, kan dit niet instellen voor een gebruiker. Immers e-mail is persoonlijk en niet toegankelijk voor elke gebruiker of backoffice medewerkers in het domein.

NB: deze instelling staat los van het e-mail adres waar vanuit Yuki de verkoopfacturen stuurt, meer hierover vind je onder deze link.

Via de link 'E-mailaccounts' vind je jouw e-mail accounts, via de + kun je een nieuw e-mailaccount aanmaken.

De volgende popup verschijnt.

'Gebruik dit e-mail adres uitsluitend voor het versturen van e-mail' kun je aanvinken, dan zal Yuki géén e-mail ophalen en dit adres alleen gebruiken voor het versturen van e-mail.

Via de knop 'Meer opties' kun je de uitgebreide POP en SMTP instellingen doen.

Als de instellingen zijn gedaan kun je in het volgende scherm aangeven of, en in welke map je de meegekomen 'bijlagen' wilt bewaren.

Ook kun je aangeven of je de berichten na het ophalen van de mail wilt verwijderen van de server.

Klik je op 'Klaar' dan zal Yuki de e-mail instellingen verifiëren en vervolgens naar het ingestelde e-mail account een mail versturen om het account te activeren.

Gmail instellingen:

Om de Yuki mail-module in te stellen voor het gebruik met je Gmail account moet je een aantal stappen doorlopen:

Voor je het account gaat aanmaken, die  je eerst de volgende instellingen in je gmail account te doen:

Eerst zorg je ervoor dat je Gmail account zo ingesteld is, dat het via 'pop' ontvangen kan worden.
Je doet dit in je gmail account onder Instellingen -> 'doorsturen en POP/IMAP', waar je downloaden via pop inschakelt.

Zie deze video:

Gmail POP Instellingen

Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat je de 'Inloggen en beveiliging' instellingen van je gmail account aanpast.
via 'Mijn account' open je je account instellingen,  op de 'Inloggen en Beveiliging' pagina vind je geheel onderaan de volgende instelling:

Deze box dien je AAN te zetten:

Gmail Beveiligingsinstellingen

Vervolgens doorloop je de mailinstellingen binnen Yuki en voer je de volgende gegevens in:

Door de goede beveiliging van Gmail kan het zijn dat het account niet te koppelen is, doordat Gmail wordt aangesproken door een onbekende server welke e-mail wil ophalen.
Je kunt een email ontvangen van Gmail met de volgende boodschap.
Doorloop deze mail en bevestig dat jij het bent die de mail vanuit deze locatie wilt ophalen.