E-mailaccounts

E-mailaccount aanmaken

Binnen Yuki is een e-mail module beschikbaar waarmee je mail gestuurd naar je eigen e-mailadres(sen) ook binnen je Yuki domein kunt ophalen. Je kunt dan ook vanuit jouw eigen e-mailadres vanuit Yuki e-mail versturen. Hiermee is Yuki e-mail een web alternatief voor Outlook of voor Gmail. Yuki handelt de e-mail af op basis van POP3 en SMTP.

LET OP!
Om de Yuki e-mail module in te stellen voor het gebruik met je Gmail account zie Gmail account instellen.

Een e-mailaccount is alleen inzichtelijk voor de eigenaar van het betreffende e-mailaccount, dus deze instellingen dient de gebruiker zelf te doorlopen.
Een Yuki partner of accountant, kan dit niet instellen voor een gebruiker. Immers e-mail is persoonlijk en niet toegankelijk voor elke gebruiker of backoffice medewerkers in het domein.

NB
Deze instelling staat los van het e-mailadres waar vanuit Yuki de verkoopfacturen stuurt, meer hierover vind je onder deze link.

Via de link 'E-mailaccounts' vind je jouw e-mailaccounts, via de + kun je een nieuw e-mailaccount aanmaken.

De volgende popup verschijnt:

'Gebruik dit e-mail adres uitsluitend voor het versturen van e-mail' kun je aanvinken, dan zal Yuki géén e-mail ophalen en dit adres alleen gebruiken voor het versturen van e-mail.

Hier vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in. De gebruikersnaam kan gelijk zijn aan het e-mailadres maar dat hoeft niet. Aan de hand van het e-mailadres dat je op het eerste scherm hebt ingegeven bepaalt het programma welke POP3 server het moet gebruiken om de mail op te halen. Het kan voorkomen dat Yuki niet weet welke POP3 server hij moet gebruiken en dan wordt je gevraagd dit zelf in te geven. Mocht dit gebeuren, probeer dan eerst mail."Je websitenaam".nl als dat niet werkt, kun je het beste contact opnemen met je provider.

Via de knop 'Meer opties' kun je de uitgebreide POP en SMTP instellingen doen.

Als je de instellingen hebt ingevoerd kun je in het volgende scherm aangeven of je alle bijlagen die met de e-mail meegekomen zijn direct in het archief wilt opslaan. Je kunt kiezen uit de ordner 'Uitzoeken Yuki' of 'Zelf te ordenen'. Ook kun je ervoor kiezen dat je berichten van de server worden verwijderd, nadat je ze hebt ontvangen.

Klik je op 'Klaar' dan zal Yuki de e-mail instellingen verifiëren en vervolgens naar het ingestelde e-mailaccount een mail versturen om het account te activeren. Na bevestiging kun je je e-mailadres gebruiken.

Als je ervoor gekozen hebt alleen je mail met Yuki te versturen, krijg je de mail niet in Yuki en moet je de verificatie vanuit een andere plaats, bijvoorbeeld Outlook, doen.