Domein aanmaken

Lees de onderstaande helppagina of bekijk de video 'Yuki domein aanmaken en administratieprofiel invoeren'!

https://vimeo.com/119121222

Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice' kan zelf voor het kantoor nieuwe domeinen aanmaken.

Vanuit de desktop in het Yuki backoffice portaal klik je onderin je scherm op de tegel 'Domeinen' of linksboven op het icoon 'Domeinen' om nieuwe domeinen in je portaal aan te gaan maken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuw domein aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop 'Nieuw domein'. Het volgende scherm wordt geopend:

Administratie
Voer de volledige naam in die de (eerste) administratie in dit domein moet krijgen, bijvoorbeeld 'Digicomm B.V.' of 'Digicomm bvba'.

Domein
Kies een eenvoudig te onthouden domeinnaam voor dit domein. Heeft de klant een eigen website zoals www.digicomm.nl  (of .be), kies dan hier 'digicomm' als domeinnaam. Heeft de klant geen eigen website, kies dan een korte naam die eenvoudig te onthouden is door de klant, bijvoorbeeld voor 'Metaalbedrijf de Hamer' kies je 'de-hamer' of 'hamer'.

LET OP!
Het is niet mogelijk om de naam van een domein te wijzigen nadat deze is aangemaakt.

De naam wordt de directe toegang tot het domein en bepaalt het e-mailadres van de eerste administratie. Dus domein 'hamer' krijgt als directe URL:  hamer.yukiworks.nl (of .be) en als e-mailadres 'hamer@yukiworks.nl (of .be)'.

BELANGRIJK!
De gekozen domeinnaam moet uniek zijn (binnen het Yuki platform) en mag enkel bestaan uit letters, cijfers en streepjes. Andere tekens zijn niet toegestaan.

Proefdomein
Wil je eerst een proefdomein voor de klant aanmaken, klik dan op het selectievakje. Een proefdomein wordt niet door Yuki in rekening gebracht, is slechts 30 dagen actief en heeft een limiet op het aantal transacties dat verwerkt kan worden. Tevens is het niet mogelijk om hiervoor de btw-gegevens in te stellen. Een proefdomein kan later nog worden geactiveerd.

Taal
Kies de standaard taal voor dit domein.

Als alle velden zijn ingevuld, klik dan op de knop 'Aanmaken'. Het nieuwe domein wordt aangemaakt en toegevoegd aan het portaal van het kantoor. Na het aanmaken van het domein wordt indien je de rol 'Portaalbeheerder' hebt automatisch een scherm geopend waarin je de instellingen van het domein kunt wijzigen én gebruikers (medewerkers) kunt toewijzen aan het domein.

LET OP!
Er moet een administratieprofiel zijn ingevoerd voordat de documenten en transacties in de administratie door de backoffice worden verwerkt! Bij het instellen van het domein kan de portaalbeheerder en de backoffice het domein openen om het administratieprofiel van het bedrijf (klant) in te voeren.

Verwijderen domein

Je kunt een domein niet zelf verwijderen en vervolgens een nieuw domein aanmaken om opnieuw te beginnen. In uitzonderlijke gevallen kan Yuki hier wel bij helpen.

De domeinnaam kan niet meer gebruikt worden. Het nieuwe domein zal een nieuwe naam moeten krijgen. Door documenten te exporteren en in een nieuw domein weer te uploaden kun je documenten overzetten. De documenten worden dan wel weer opnieuw gefactureerd door Yuki.