Domein aanmaken en instellen

Lees onderstaande instructie of bekijk de instructievideo

Portaal beheerders kunnen zelf voor hun kantoor nieuwe domeinen aanmaken en de toegang tot deze domeinen instellen. Dit doe je vanuit de lijst 'Domeinen' die opgestart kan worden vanuit de navigatiebalk linksboven in het portaal. De onderstaande lijst wordt geopend:

Vanuit deze lijst kun je:
  • Een nieuw domein aanmaken
  • Filteren op actieve of inactieve domeinen
  • Zoeken naar een specifiek domein (op naam)
  • In bulk gebruikers toewijzen aan domeinen
  • Switchen tussen sub-portalen
  • Bepalen of een portaal een Compact portaal is.
Domein instellingen wijzigen
Klik op het > teken aan het begin van de regel om de domein instellingen te bekijken / wijzigen.

Domein zelf openen
Klik op de naam van een domein om het domein zelf te openen.

Compact portaal instellen
Klik op het selectievakje om het domein in te stellen als Compact portaal.

Nieuw domein aanmaken

Om een nieuw domein aan te maken klik je op de knop 'Nieuw domein' linksboven in de taakbalk. Het volgende scherm wordt getoond:

Administratie
Geef de volledige naam in die de (eerste) administratie in dit domein moet krijgen, bijvoorbeeld "Digicomm B.V." of "Digicomm bvba".

Domein
Kies een eenvoudig te onthouden domeinnaam voor dit domein. Heeft de klant een eigen website zoals www.digicomm.nl  (of .be), kies dan hier "digicomm" als domeinnaam. Heeft de klant geen eigen website, kies dan hier een korte naam die eenvoudig te onthouden is door de klant. Voorbeeld: voor Metaalbedrijf de Hamer" kies je "de-hamer" of "hamer".

Let op!
Het is niet mogelijk om de naam van een domein te wijzigen nadat deze is aangemaakt.

De naam wordt de directe toegang tot het domein en bepaalt het e-mailadres van de eerste administratie. Dus domein 'hamer' krijgt als directe URL:  hamer.yukiworks.nl (of .be) en als e-mailadres "hamer@yukiworks.nl (of .be).

BELANGRIJK!  De gekozen domeinnaam moet uniek zijn (binnen het yuki platform) en mag enkel bestaan uit letters, cijfers en streepjes. Andere tekens zijn niet toegestaan.

Proefdomein
Wil je eerst een proefdomein voor de klant aanmaken, klik dan op het selectievakje. Een proefdomein wordt niet door Yuki in rekening gebracht, is slechts 30 dagen actief en heeft een limiet op het aantal transacties dat verwerkt kan worden. Tevens is het niet mogelijk om hiervoor de btw-gegevens in te stellen. Een proefdomein kan later nog worden geactiveerd.

Taal
Kies de default taal voor dit domein.

Aanmaken
Als alle velden zijn ingevuld, klik dan op de knop 'Aanmaken'. Het nieuwe domein wordt dan aangemaakt en toegevoegd aan het portaal van het kantoor. Na het aanmaken wordt de pagina geladen waarin je de domein instellingen kunt wijzigen en tevens gebruikers aan het domein kunt toewijzen.

Zie ook