Domein aanmaken

Lees de onderstaande helppagina of bekijk de video 'Yuki domein aanmaken en administratieprofiel invoeren'!

https://vimeo.com/119121222

Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice' kan zelf voor het kantoor nieuwe domeinen aanmaken.

Vanuit de desktop in het Yuki backoffice portaal klik je onderin je scherm op de tegel 'Domeinen' of linksboven op het icoon 'Domeinen' om nieuwe domeinen in je portaal aan te gaan maken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuw domein aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop 'Nieuw domein'. Het volgende scherm wordt geopend:

Domein

Administratie
Voer de volledige naam in die de (eerste) administratie in dit domein moet krijgen, bijvoorbeeld 'Digicomm B.V.' of 'Digicomm bvba'.

Domein
Kies een eenvoudig te onthouden domeinnaam voor dit domein. Heeft de klant een eigen website zoals www.digicomm.nl  (of .be), kies dan hier 'digicomm' als domeinnaam. Heeft de klant geen eigen website, kies dan een korte naam die eenvoudig te onthouden is door de klant, bijvoorbeeld voor 'Metaalbedrijf de Hamer' kies je 'de-hamer' of 'hamer'.

LET OP!
Het is niet mogelijk om de naam van een domein te wijzigen nadat deze is aangemaakt.

De naam wordt de directe toegang tot het domein en bepaalt het e-mailadres van de eerste administratie. Dus domein 'hamer' krijgt als directe URL:  hamer.yukiworks.nl (of .be) en als e-mailadres 'hamer@yukiworks.nl (of .be)'.

BELANGRIJK!
De gekozen domeinnaam moet uniek zijn (binnen het Yuki platform) en mag enkel bestaan uit letters, cijfers en streepjes. Andere tekens zijn niet toegestaan.

Domein status

Selecteer hier de status van het nieuwe domein:

• Proef: er wordt een zogenaamd proefdomein aangemaakt.
    Een proefdomein is gratis en blijft 30 dagen toegankelijk, daarna krijgt het domein automatisch de status 'Inactief'. Op elk moment binnen die 30 dagen kan het domein echter worden geactiveerd door de status naar 'Actief' om te zetten.
    Er worden maximaal 30 transacties in een proefdomein verwerkt. Daarnaast is het niet mogelijk om in het administratieprofiel de gegevens over de btw in te voeren.
  • Opstart: klant kan documenten aanleveren en het Yuki archief inzien. De financiële gegevens kunnen echter niet worden bekeken.
  • Actief: klant kan documenten kan aanleveren, het Yuki archief inzien en de financiële gegevens bekijken.

Taal
Kies de standaardtaal voor dit domein.

Eigenaar/gebruiker

E-mailadres

Voer hier het e-mailadres in van de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) van het domein.

Naam

Voer hier de voor- en achternaam van de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) in.

Maak een login aan voor de gebruiker

Geef de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) meteen toegang tot het domein door direct een login aan te maken.

Als alle velden zijn ingevuld, klik dan op de knop 'Aanmaken'. Het nieuwe domein (met één administratie) wordt aangemaakt en toegevoegd aan het portaal van het kantoor.

Na het aanmaken van het domein wordt indien je de rol 'Portaalbeheerder' hebt automatisch een scherm geopend waarin je de instellingen van het domein kunt wijzigen én gebruikers (medewerkers) kunt toewijzen aan het domein.

Administratieprofiel invoeren

Indien je een 'Backoffice' rol hebt, kom je na het openen van het nieuwe domein direct in het BO scherm terecht waar je vervolgens het administratieprofiel kan gaan invoeren.

De gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan direct vanuit het bovengenoemde scherm (met domein instellingen en BO toegang) klikken op de knop 'Openen' om het nieuw aangemaakte domein te openen en vervolgens het administratieprofiel in te voeren.

LET OP!

Er moet een administratieprofiel zijn ingevoerd voordat de documenten en transacties in de administratie correct kunnen worden verwerkt!

Verwijderen domein

Je kunt een domein niet zelf verwijderen en vervolgens een nieuw domein aanmaken om opnieuw te beginnen. In uitzonderlijke gevallen kan Yuki hier wel bij helpen.

De domeinnaam kan niet meer gebruikt worden. Het nieuwe domein zal een nieuwe naam moeten krijgen. Door documenten te exporteren en in een nieuw domein weer te uploaden kun je documenten overzetten. De documenten worden dan wel weer opnieuw gefactureerd door Yuki.