Webservice toegangscode (WebserviceAccessKey)

De WebServiceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op domein- of administratieniveau.

Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen.

Je kunt toegangsrechten tot de volgende webservices verlenen:
  • Financieel
    • Ophalen van financiële rapportage
    • Aanmaken van memoriaalboekingen
  • Archief
    • Ophalen en insturen van documenten
    • Inzicht (via app) in het archief.
  • Verkoop
    • Aanmaken van verkoopfacturen
  • Workflow

• Kas
    • Importeren van kastransacties
  • UBL

• Relaties (alleen lezen)
    • Ophalen van contactgegevens
  • Relaties
    • Aanmaken of bijwerken van contact
  • Domeinen
    • Aanmaken van actieve en proefdomeinen door accountants
    • Ophalen en aanmaken gebruikers in een domein.

Alleen gebruikers met de rol 'Portaalbeheerder, 'Backoffice' en 'Directie' kunnen de toegangsrechten tot webservices instellen d.m.v. een webservice API-sleutel.

Deze toegangsrechten kunnen in Yuki op drie verschillende plaatsen worden verleend:
  • In het portaal (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' via 'Instellingen')
  • In het domein (gebruiker met de rol 'Directie')
  • Bij de administratie (gebruiker met rol 'Directie').

Voor gebruikers met de rol 'Directie'

Gebruikers met de rol 'Directie' kunnen toegangscodes genereren per domein en administratie.

Open in je domein de administratie waarvoor je de toegangscode wilt genereren. Klik links in je scherm op 'Webservices'. Klik in het nu geopende scherm op "+" om voor de huidige administratie de webservice te activeren en een toegangscode te genereren.

In het volgende scherm selecteer je de gewenste (toegangs)rechten voor de webservice(s) en klik je op de knop 'Bewaren'.