Webservice toegangscode (WebserviceAccessKey)

Introductie

De WebServiceAccessKey kan in een domein of via de accountantsportal worden aangemaakt. Deze sleutel verleent webservicetoegang op administratie- of domeinniveau.

Hoe maak ik deze sleutel aan?

Voor accountants met een accountantsportaal

Accountants met een portaal hebben toegangsrechten op meerdere domeinen. Om deze reden maken zij slechts één toegangscode aan dat toegang verleent tot alle domeinen en administraties waar zij toegangsrechten op hebben. Je vind de webservice key door in het portaal van je kantoor naar Instellingen te gaan en daarna te kiezen voor "Webservices". Je krijgt dan onderstaand scherm:

Je klikt op '+' en duidt in het onderstaande scherm de gewenste webservices aan. Daarna klik je op 'bewaren'.

Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Kopieer vervolgens de code om deze in je toepassing te gebruiken. Vertrouw je de beveiliging van de code niet meer, genereer dan een nieuwe.

Voor gebruikers met een directie rol

Gebruikers met een directie rol kunnen toegangscodes genereren per domein en administratie.

Open in je Yuki domein de administratie waarvoor je de toegangscode wilt genereren. Klik in het linker menu op de link "Webservices". Klik in de zojuist geopende pagina op "+" om voor de huidige administratie de webservice te activeren en een toegangscode te genereren.

In het volgende scherm, kies je de gewenste webservices en klik je op 'bewaren'.