Voorbeeld SOAP-koppeling met Visual Studio 2005

Instructies voor het opzetten van een SOAP-koppeling met de Yuki API in Visual Studio 2005

• Start Visual Studio 2005 op en maak een nieuw project van het type Windows forms applicatie aan.
  • Klik in de Solution Explorer met de rechtermuis op de naam van het project en kies voor Add Web Reference...
Voeg een web referentie toe in Visual Studio 2005

Voeg een web referentie toe in Visual Studio 2005

• Voer de URL van de webservice in en klik op Go.
De Visual Studio 2005 web referentie wizard

De Visual Studio 2005 web referentie wizard

• Als de webservice is gevonden en de WSDL is geladen ziet de wizard er als volgt uit:
De webservice referentie wizard zoals deze eruit ziet als de webservice is gevonden en de WSDL geladen is

De webservice referentie wizard zoals deze eruit ziet als de webservice is gevonden en de WSDL geladen is

• Klik op Add Reference om de wizard te voltooien en terug te keren naar het project. De Solution Explorer zal nu een nieuwe entry bevatten: Web References => nl.yukiworks.api.
De Solution Explorer met een geldige web referentie

De Solution Explorer met een geldige web referentie

Een test formulier

Een test formulier

• Dubbelklik in de formeditor om automatisch code voor een button click event handler te genereren. Bekijk onderstaande code om te zien hoe de class en event handler methode er ongeveer uit moeten zien.
Voorbeeld class van een test formulier om de webservice mee aan te roepen

Voorbeeld class van een test formulier om de webservice mee aan te roepen

• In de schermafbeelding zie je dat Visual Studio de URL omgekeerd heeft geconverteerd naar de namespaces: api.yukiworks.nl -> nl.yukiworks.api. De class Accounting service behoort toe aan de nl.yukiworks.api namespace.
  • Plaats de code die webservice methodes aanroept altijd in een Try...Catch block.
Eindresultaat

Eindresultaat