Uploaden

Uploaden, hoe werkt dat?

Uploaden is de term voor het kopiëren van bestanden van de hard disk van je computer naar een plaats ergens op het internet, in het geval van Yuki, naar de Yuki-servers. De bestanden blijven aanwezig op de PC, een kopie wordt verstuurd naar jouw domein in Yuki. Het tegenovergestelde van uploaden is downloaden.

We gaan hier verder in op de functie om gescande documenten te uploaden. We veronderstellen dat de documenten al gescand zijn en bewaard werden op een map op je PC. Bijvoorbeeld de map Scans onder Documenten.

Wanneer je verkoopfacturen direct in de ordner verkoop upload, of in het tab facturen van de ordner verkoop dan zullen de documenten direct als verkoopfactuur worden geclaseerd.

De stappen die je moet doorlopen om gescande documenten te uploaden

• Ga naar de Yuki postbus
  • Kies voor Uploaden
  • Zoek in het linker deel van de uploader de map op je hard disk waar je de bestanden hebt bewaard
  • Vink de bestanden aan die je wilt uploaden of kies voor "alles selecteren"
  • Kies daarna voor "Uploaden" (helemaal rechts)
De bestanden worden nu één voor één geupload. Als alle bestanden zijn geupload verschijnt een overzicht van alle bestanden. Controleer of je geen bestanden mist.

Optie
Keuze voor miniatuurweergave of lijsten. In het grote venster van de uploader kun je kiezen voor het tonen van plaatjes of het presenteren van de bestanden in een lijst.