Ubl voor de ondernemer

UBL­ de onzichtbare held van de drukke ondernemer

Facturen scannen en naar je boekhouder mailen. Of inloggen bij een leverancier en de factuur als pdf downloaden en doorsturen. Gedoe en verloren tijd. Letterlijk, sinds er UBL ­facturen zijn en Yuki die kan ophalen en lezen.

UBL staat voor Universal Business Language. Het is een bestandsformaat voor facturen die door de Yuki software automatisch ingelezen kan worden. Dat betekent minder administratieve handelingen voor jou, minder tot geen herkenningsfouten meer in de boekhouding en cijfers die altijd up-­to-­date zijn.

Leun ook achterover en werk met UBL

Je bent door jouw Yuki accountant of boekhouder aangemeld voor UBL. Voortaan houdt Yuki voor je in de gaten of je zaken doet met leveranciers die UBL ondersteunen. Die vragen we jouw inkoopfacturen in het vervolg ook in UBL aan te leveren. Vanaf dat moment hoef je ze niet meer zelf te uploaden en komen ze automatisch in de juiste categorie in je boekhouding. Vergelijk het maar met het dagelijks automatisch ophalen van je bankafschriften.

Steeds slimmer

UBL is in Nederland sterk in opkomst sinds onze landelijke campagne vorig jaar. Steeds meer klanten, leveranciers, accountants en software bedrijven werken samen om facturen in UBL uit te wisselen. Hoe meer partijen meedoen, hoe slimmer het Yuki platform wordt.

Dat gaat helemaal vanzelf, je hoeft daar zelf niets voor te doen, behalve op aanmelden klikken hierboven. Je zult merken dat dan voortaan een deel van facturen vanzelf je boekhouding ingaat. Denk aan de facturen van je internetprovider, of aan je telefoonrekeningen. En dat worden er dus steeds meer.

UBL: top innovatie

Voor ondernemers is UBL een top innovatie

• Je bespaart tijd, want je hoeft minder facturen in te scannen of op een andere manier aan te leveren

• Je hoeft niet meer in te loggen op portals om facturen op te halen, ze gaan rechtstreeks en automatisch je boekhouding in;

• Er komen minder herkenningsfouten in je boekhouding en je accountant is minder lang bezig met de controle;

• Je online boekhouding is sneller up-to-date is en geeft daardoor meer inzicht

Aanmelden & instellen:

Wanneer jouw Domein is ingesteld om UBL te ontvangen en je als eigenaar of directielid van het betreffende domein inlogt zal de volgende popup in beeld verschijnen:

Je hebt vervolgens 3 opties:

• Aanmelden: hiermee meld je je aan voor het ontvangen van UBL facturen, het domein wordt hiervoor ingesteld.

• Vraag het later nog eens: hiermee wordt de pop-up gesloten. De pop-up verschijnt over 7 dagen weer.

• Kruisje (sluiten): hiermee wordt de pop-up gesloten. Bij de volgende inlog zal de popup wederom verschijnen.

Heb je op ‘’Vraag het later nog eens of op het kruisje geklikt dan kun je de aanmeldpagina als volgt opvragen:

• Klik op het bolletje ‘’Relaties’’

• Klik op de tegel ‘’UBL”

• Vervolgens  krijgt je de aanmeld popup te zien.

‘UBL’ Geaccepteerd:

Als de voor de betreffende administraties de ‘UBL’ geaccepteerd is, wordt het domein hierop ingesteld, Yuki gaat direct aan de slag om leveranciers, die UBL facturen kunnen versturen, te vragen deze rechtstreeks naar je administratie te sturen.

Relatiecode:
In de adreskaart van de leverancier moet een relatiecode of leverancier code zijn ingevuld.
Onder het tabblad Extra In de adreskaart vind je de “code bij de leverancier” deze code dien je in te voeren, op basis hiervan kan Yuki jouw facturen bij de betreffende leverancier opvragen.

Als je bij ‘’Relaties’’ op de tegel ‘’UBL klikt
toont Yuki de UBL Ondersteunende Leveranciers:

De betreffende leveranciers zijn al bestaande leveranciers in het domein, Yuki selecteert de leveranciers op basis van het kvk-nummer.

Door de gewenste leveranciers aan te vinken en vervolgens op de knop ‘leveranciers uitnodigen’ te klikken zorg je ervoor dat Yuki de link legt met de leveranciers zodat de UBL facturen automatisch zullen worden opgehaald.

*Ivm acceptatie kan het zijn dat een leverancier ter verificatie contact met je opneemt.
Hierdoor kan er enige tijd overheen gaan voor de factuurstroom daadwerkelijk op gang komt.

Nadat de leveranciers zijn uitgenodigd kan de ondernemer in dezelfde lijst zien wat de status is van de betreffende uitnodiging.

Als de uitnodiging geaccepteerd is, toont dezelfde lijst je alle ontvangen facturen van de betreffende leveranciers.

UBL facturen ontvangen?

Zodra je facturen automatisch ontvangt via InvoiceSharing komen deze in de digitale post. Dit kan je zien aan de afzender: support@invoicesharing.com

Overige UBL Leveranciers

Heb je leveranciers welke je via e-mail reeds ubl facturen aanleveren, kun je deze vanzelfsprekend direct laten mailen, doormailen of vanaf je computer uploaden naar je domein.