Incasseren (van verkoopfacturen)

Met de Yuki SEPA incassomodule kunnen verkoopfacturen eenvoudig geïncasseerd worden. Het is mogelijk de verkoopfacturen te selecteren uit de 'Nog te incasseren' lijst, vervolgens maakt Yuki één SEPA incassobestand aan dat je bij de bank kunt inleveren. Tenslotte zullen de facturen in het SEPA incassobestand automatisch door de bank geïnd worden. Het voordeel van de Yuki incassomodule is dat het niet langer nodig is om alle gegevens in te voeren op de website van de bank.

De incassolijst kan door een gebruiker met financiële rechten (rol 'Financiële administratie' en 'Externe accountant') of de rol 'Procuratie' of 'Directie' worden toegevoegd op het Bureaublad zodat meteen gecontroleerd kan worden  hoeveel verkoopfacturen nog geïncasseerd moeten worden.

Open de module 'Verkoop' en klik links in je scherm op 'Incasseren'. Het volgende scherm wordt geopend:

LET OP!
Het bovenstaande overzicht van nog te incasseren facturen wordt gefilterd weergegeven op het type machtiging: machtiging bedrijven, machtiging algemeen of geen machtiging.
Voor een beschrijving van het type machtiging zie SEPA incasso machtiging aanmaken.

Voorbereiding van incasseren

Om met Yuki verkoopfacturen te kunnen incasseren moeten de volgende zaken geregeld zijn:

Overzicht

Er zijn drie overzichten beschikbaar in de Yuki SEPA incassomodule.

Factuurhistorie
Alle nog te incasseren en reeds geïncasseerde facturen worden in dit overzicht weergegeven.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Verkoopfacturen.

Openstaande facturen
Alle nog niet geïncasseerde verkoopfacturen worden in dit overzicht weergegeven.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Onbetaalde facturen.

Incasso historie
In dit overzicht zie je alle concept en definitieve SEPA incassobestanden.

Om alle facturen in een SEPA incassobestand te bekijken klik je op > voor het desbetreffende incassobestand.