Relatiekaart bedrijf

AdresKaart

Adresgegevens

Hier kan je de tabbladen 'Bedrijf' en 'Extra' terugvinden als een relatie van het type 'Bedrijf' is.
Links in je scherm heb je niet alleen toegang tot elementen van de relatiekaart zoals 'Bankrekeningen', 'E-mailadressen' en 'Contactpersonen' maar ook toegang tot gegevens die aan de 'Relatie' gekoppeld zijn zoals documenten, dossiers, etc.

Bedrijf

Op dit tabblad vind je de eerste contactgegevens van het bedrijf terug nl. Naam, Telefoon, Adres, E-mail en Website.
Website is ook een veld waarmee facturen kunnen worden herkend. Dit veld komt namelijk op de meeste facturen voor en is onderscheidend. De overige velden spreken voor zich.

Daarnaast kun je een logo van het bedrijf toevoegen door in het veld 'Logo' een bestand te kiezen.
Alle overige gegevens die belangrijk zijn van het bedrijf kunnen worden vastgelegd in het veld 'Notities'.

Extra

TabBladExtra

Op het tabblad 'Extra' kan je bijkomende info vinden omtrent het bedrijf die niet direct adresgerelateerd is.

Nummers

Nummers spelen ook een rol bij de herkenning en automatische verwerking van facturen.
  • Relatiecode: deze kan op de verkoopfacturen worden afgedrukt en is belangrijk voor de herkenning indien de verkoopfacturen worden gescand. Ook van belang bij importeren journaalposten of aanmaken journaalposten via Webservice.
  • Code bij leverancier: Dit is de code die uw leverancier aan uw bedrijf heeft toegekend en mogelijk vermeldt op haar factuur. Dit veld is alleen beschikbaar bij een leverancier en niet bij andere relatietypen. Indien deze waarde is gevuld wordt deze ook bij de UBL export meegegeven.

LET OP
    Soms kun je meer dan één account hebben bij een leverancier. Denk aan een account per afdeling of werkmaatschappij. Dan heb je bij één leverancier meer dan éém Code. Het is mogelijk meerdere codes toe te voegen. Links in de menubalk 'Leverancier codes', hier kunnen alle Codes bij deze leverancier worden toegevoegd. Hier kan ook worden ingevuld bij welke administratie de Code hoort en of dit de standaardcode is. Op basis van deze code kan de Yuki Robot de UBL facturen nog slimmer verwerken.

• Btw-nummer Spreekt voor zich. Formaat NL00000000B01
  • KvK-nummer (Verwijst naar de gegevens van KvK) voor Nederland en het Handelsregister of Kruispuntbank voor België. In de Edit mode kun je op het zoekvenster klikken. Dan wordt er in het register gezocht op de bedrijfsnaam. Indien KvK-nummer of Belgisch handelsnummer is ingevuld, wordt hier een hyperlink toegevoegd die rechtstreeks naar de KvK of het Belgische handelsregister gaat.

Adresboek
  • Tags: een etiketje dat op de relatie kan worden geplakt waardoor deze makkelijk terug te vinden is in yuki. Deze tag kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een mailinglist te maken.
  • Dossiers: een dossier bevat verschillende zaken zoals taken, afspraken, contacten, documenten en e-mail die bij een onderwerp of een project horen.
  • Moedermaatschappij: bedrijven kunnen aan elkaar gekoppeld zijn via de moeder-dochter relatie.

• Klant Spreekt voor zich. De relatie is een klant.
  • Leverancier Spreekt voor zich. De relatie is een leverancier.
  • Opnemen in mijn adresboek: de relatie wordt ook opgenomen als een privé adres in het persoonlijke adresboek.
  • Belangrijk nummer: het telefoonnummer wordt opgenomen als belangrijk.

Financieel
  • Prijslijst: de prijslijst bepaalt welke artikelen tegen welke prijs (inclusief of exclusief btw) voor de relatie beschikbaar zijn.
  • Factuur lay-out: de lay-out bepaalt de opmaak van de factuur, welke gegevens op de factuur aanwezig zijn en wat er in de begeleidende mail komt te staan.
  • Verzendwijze: Per e-mail of gewone post.
  • Blokkeer automatische herinneringen: het versturen van automatische herinneringen vanuit Yuki is geblokkeerd.

Communicatie
  • Aanhef: bij een relatie in Yuki kun je een aanhef ingeven die gebruikt kan worden in facturen die je vanuit Yuki verstuurt. Standaard wordt 'Geachte heer/mevrouw' gebruikt.
Log
  • Aangemaakt: datum en tijdstip waarop relatie door een gebruiker is aangemaakt.
  • Gewijzigd: datum en tijdstip waarop relatie door een gebruiker is gewijzigd.
  • Bekeken: aantal keer dat de relatiekaart door een gebruiker is bekeken.

Zie ook:

Subpagina''s (1): Document verwerkingsregels