Relatiekaart bedrijf (Adresgegevens)

Bedrijven kunnen leverancier, klant of niets zijn en kunnen al dan niet in het persoonlijke adresboek staan.

Je kunt in Yuki een overzicht van alle relaties van het relatietype 'Bedrijf' bekijken.

Om een nieuw bedrijf aan te maken in Yuki open je de module 'Relatiebeheer' en klik je bovenin je scherm op de knop 'Relatie'.

In het nu geopende scherm selecteer je het adrestype 'Bedrijf' en voer je, indien bekend, het KvK-nummer van het bedrijf in.

De gegevens van het bedrijf kunnen nu worden vastgelegd en later worden gewijzigd en bekeken op de twee tabbladen 'Bedrijf' en 'Extra'.

Bedrijf

Op dit tabblad vind je de eerste contactgegevens van het bedrijf terug nl. de naam, telefoon, adres, e-mail en website.

Het veld 'Website' wordt ook gebruikt voor de automatische herkenning van facturen in Yuki. Het is daarom belangrijk om dit veld in te vullen.

Daarnaast kun je hier een logo van het bedrijf toevoegen door in het veld 'Logo' een bestand te kiezen.
Alle overige belangrijke gegevens van het bedrijf kunnen worden vastgelegd in het veld 'Notities'.

LET OP!
Het veld 'Klantspecifieke opm.' is alleen zichtbaar voor de backoffice en kan worden gebruikt om speciale afspraken met de relatie vast te leggen.

Extra

Op het tabblad 'Extra' vind je alle bijkomende informatie omtrent het bedrijf die niet direct adresgerelateerd is.
Daarnaast kun je op dit tabblad ook de loggegevens bekijken. Je ziet naast de aanmaakdatum en de wijzigingsdatum  bijvoorbeeld ook hoe vaak deze relatiekaart is bekeken en door op het aantal te klikken welke gebruikers dit zijn geweest.

Nummers

Nummers spelen een belangrijke rol bij de herkenning en automatische verwerking van facturen in Yuki!
  • Relatiecode
    Deze code kan op de verkoopfacturen worden afgedrukt en is belangrijk voor de herkenning indien de verkoopfacturen worden gescand. De code is ook van belang bij het importeren van journaalposten of aanmaken van journaalposten via de Yuki Upload Webservice.
  • Code bij leverancier
    Dit is de code die uw leverancier aan uw bedrijf heeft toegekend en mogelijk vermeld wordt op de inkoopfactuur. Dit veld is alleen beschikbaar bij een leverancier en niet bij andere relatietypen. Indien dit veld is gevuld wordt deze ook bij de UBL export meegegeven.

LET OP!
    Soms kun je meer dan één account hebben bij een leverancier. Denk aan een account per afdeling of werkmaatschappij. Dan heb je bij één leverancier meer dan één code. Het is mogelijk meerdere leveranciers codes toe te voegen.
    hier kunnen alle codes bij deze leverancier worden toegevoegd. Hier kan ook worden ingevuld bij welke administratie de code hoort en of dit de standaardcode is. Op basis van deze code kan de Yuki Robot de UBL facturen nog slimmer verwerken.

• Btw-nummer
    Het btw-nummer van het bedrijf, formaat NL00000000B01.
  • KvK-nummer
    Verwijst naar de gegevens van de Kamer van Koophandel in Nederland en het Handelsregister of Kruispuntbank voor België. In de Edit mode kun je op het zoekvenster klikken. Dan wordt er in het register gezocht op de bedrijfsnaam. Indien het KvK-nummer of Belgisch handelsnummer is ingevuld dan wordt hier een hyperlink toegevoegd die rechtstreeks naar de KvK of het Belgische handelsregister gaat.

Adresboek
  • Tags
    Een etiketje dat op de relatie kan worden geplakt waardoor deze makkelijk terug te vinden is in Yuki. Deze tag kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een mailinglist te maken.
  • Dossiers
    Een dossier bevat verschillende zaken zoals taken, afspraken, contacten, documenten en e-mail die bij een onderwerp of een project horen.
  • Moedermaatschappij
    Bedrijven kunnen aan elkaar gekoppeld zijn via de moeder-dochter relatie.
  • Klant
    De relatie is een klant.
  • Leverancier
    De relatie is een leverancier.
  • Opnemen in mijn adresboek
    De relatie wordt ook opgenomen als een privé adres in het persoonlijke adresboek.
  • Belangrijk nummer
    Het telefoonnummer wordt opgenomen als belangrijk.

Financieel
  • Prijslijst
    De prijslijst bepaalt welke artikelen tegen welke prijs (inclusief of exclusief btw) voor de relatie beschikbaar zijn.
  • Factuur lay-out
    De lay-out bepaalt de opmaak van de verkoopfactuur, welke gegevens op de factuur aanwezig zijn en wat er in de begeleidende mail komt te staan.
  • Verzendwijze
    Per e-mail of gewone post.
  • Blokkeer automatische herinneringen
    Het versturen van automatische herinneringen vanuit Yuki is geblokkeerd.

Communicatie
  • Aanhef
    Bij een relatie in Yuki kun je een aanhef ingeven die gebruikt kan worden in facturen die je vanuit Yuki verstuurt. Standaard wordt 'Geachte heer/mevrouw' gebruikt.

Backoffice
  • Backoffice status
    Wanneer een relatie inactief is kan de relatie niet worden gebruikt, lees geselecteerd, bij het boeken van een document. De relatie wordt wel gevonden m.b.v. de zoekfunctie.
  • Oorsprong (alleen zichtbaar voor backoffice)