Portal voor accountants: toegang verlenen aan accountant

Om toegang te krijgen tot de accountancy portal moet Yuki de volgende stappen uitvoeren.

Aanmaken accountants organisatie

In Yukicentral houden wij zelf ("wij" is de Yuki organisatie), een lijst van door Yuki goedgekeurde accountants bij. Dit zijn bedrijven in het adresboek in Yukicentral, met op de 'Extra' tab de 'Accountant' checkbox aangezet. Als de betreffende accountant nog niet als Bedrijf is aangemaakt, moet dit eerst gebeuren. In het linkermenu van het adresboek in Yukicentral is een link 'Accountants' met een volledige lijst.

Aanmaken contactpersonen die mogen inloggen

Yuki maakt één of meerdere hoofdcontactpersonen van elke accountant aan in Yukicentral, en wel als volgt:
  • Maak de hoofdcontactpersoon van de accountant (Bedrijf) aan als persoon in het adresboek van Yukicentral.
  • Zorg dat deze persoon contactpersoon is bij de accountant in het adresboek.
  • Maak deze contactpersoon een Yuki-gebruiker in Yukicentral (vanuit het 'Mijn Domein' overzicht).
  • Zorg dat deze persoon in de rol 'Externe accountant management' zit.
De betreffende contactpersoon ontvangt op de Yuki standaard wijze per e-mail zijn paswoord en login.

Via https://yukicentral.yukiworks.nl of www.yukiworks.nl kun je dan inloggen en indien gewenst kun je dan vandaar uit wisselen naar andere klantdomeinen.