Periode selectie

Yuki kent een geavanceerde functie om snel een periode te selecteren. Dat kan een jaar zijn, maar ook een half jaar of een kwartaal of maand.

Je vindt de functie in de taakbalk bovenaan in het overzicht.

Bladeren in de taakbalk zelf

In de taakbalk kun je direct bladeren naar voorgaande of volgende periodes van dezelfde soort, dus naar het vorige jaar of de volgende maand. Je overzicht wordt direct daarop aangepast.

Een andere periode selecteren

Om een andere periode te selecteren klik je op het kalender icoon. Onderstaand scherm verschijnt dan:

De selectiemogelijkheden passen zich aan het gekozen overzicht aan. Dus niet altijd zijn alle mogelijkheden zichtbaar. Bovenstaand scherm is de meest uitgebreide vorm. Wat kun je doen:
  • Alle jaren selecteren. De filter op datum wordt dan uitgeschakeld
  • Een jaar (of fiscaal boekjaar) kiezen
  • Een semester, kwartaal of maand kiezen
  • Vrij een datum range ingeven
  • Switchen van fiscaal boekjaar naar kalender jaar (indien boekjaar afwijkt)
Fiscaal boekjaar versus kalender jaar

Bepaalde financiële overzichten worden standaard getoond voor het fiscale boekjaar. Dat kan een gebroken boekjaar zijn of een verkort of verlengd boekjaar. Dat wordt per administratie ingesteld.
Indien een boekjaar verkort of verlengd is verdwijnen automatisch de keuzemogelijkheden voor semesters en kwartalen.