PayPal mutaties opvragen

In Yuki is het mogelijk om gegevens van PayPal elektronisch in te lezen.

In Yuki komen PayPal rekeningen in een aparte groep voor Online betalingsproviders te staan. Eén van de eigenschappen van een PayPal rekening is het ontbreken van een rekeningnummer. In Yuki gebruiken we het e-mailadres waarmee je inlogt voor je PayPal rekening.

Je PayPal transacties moet je aanleveren in CSV formaat 'Kommagescheiden - Betalingen die het saldo beïnvloeden' .

Je kunt de PayPal bestanden als volgt downloaden
Je logt in op PayPal
Je klikt bovenin het scherm op 'Activiteit'
Selecteer de periode waarover je de transacties wil ophalen
Als er transacties binnen de gekozen periode vallen, kies je onder overzichten voor 'Activiteit exporteren'

Hierna vul je op de volgende pagina nogmaals de gekozen periode in en kiest bij"betalingstypen om te downloaden" voor 'Kommagescheiden - Betalingen die het saldo beïnvloeden' en je klikt op Geschiedenis dowloaden

Hierna kun je het gedownloade bestand aanbieden aan Yuki waarna dit verwerkt zal worden.

Belangrijk

Je PayPal rekening moet van het type 'Premium' zijn om de juiste exportbestanden te kunnen genereren.

Foutmeldingen die bij het importeren van een PayPal bestand kunnen optreden

Het importeren van het elektronische afschrift is gefaald. Onbekend importformaat voor bestand met elektronische bankafschriften.

Oorzaak :

•  De kopregel van het PayPal bestand is in het Engels en moet in het Nederlands zijn.

Oplossing :

• Log in op je PayPal account

• Klik rechts bovenin het scherm op ‘Profile’, icoon voorstellend een radar

• Klik op ‘Account Options’

• Kies achter Language voor 'Nederlands

• Je krijgt nu de melding "You might not see the language you chose until the next time you log in to PayPal."

• Je logt uit en opnieuw in

Het importeren van het elektronische afschrift is gefaald.  Dit PayPal afschrift kan niet worden geimporteerd. Het bevat dubbele regels voor dezelfde transacties. Dit kan voorkomen bij afschriften waar bijvoorbeeld "winkelwagentje" informatie wordt geexporteerd.

Oorzaken :

• Het  PayPal is gedownload op een Apple m.b.v. Safari, hierdoor bevat het bestand lege regels, die als dubbele regels worden gezien.
  • Bij het downladen is het verkeerde formaat gekozen

Oplossingen :
  • Dowloaden van het PayPal bestand via Chrome
  • Bij het downloaden kiezen voor “betalingen die het saldo beïnvloeden.