PayPal mutaties opvragen

In Yuki is het mogelijk om gegevens van PayPal elektronisch in te lezen.

In Yuki komen PayPal rekeningen in een aparte groep voor Online betalingsproviders te staan. Eén van de eigenschappen van een PayPal rekening is het ontbreken van een rekeningnummer. In Yuki gebruiken we het e-mailadres waarmee je inlogt voor je PayPal rekening.

Je PayPal transacties moet je in Yuki aanleveren in CSV formaat 'Kommagescheiden - Betalingen die het saldo beïnvloeden'.

Hieronder wordt beschreven op welke manier je PayPal bestanden kunt downloaden voor:
  • PayPal zakelijk
  • PayPal particulier.

LET OP!
De transacties mogen alleen in Euro's worden geëxporteerd (gedownload), andere valuta kan door Yuki niet worden ingelezen.

LET OP!
Het PayPal bestand mag voor slechts één e-mailadres transacties bevatten. Indien je meer e-mailadressen hebt gekoppeld aan je PayPal account moet je de transacties in aparte bestanden exporteren en uploaden in Yuki.

PayPal zakelijk

• Je logt in op PayPal
  • Je klikt bovenin je scherm op 'Activiteit'

• In het transactieoverzicht klik je vervolgens rechts in je scherm op 'Downloaden'

• Om een PayPal afschrift te downloaden dat gelezen kan worden door Yuki ga je naar de oudere versie van de activiteit downloaden-tool door onderin je scherm te klikken op 'klassieke vormgeving' in de onderstaande tekst.

• Vul in het volgende scherm nogmaals de gekozen periode in en klik achter 'Downloaden' op 'CSV'.

• Je krijgt nu een lijst te zien met verschillende bestandstypen die je kunt downloaden. Selecteer de optie 'Kommagescheiden - Betalingen die saldo beïnvloeden' (dit is niet de standaardkeuze)

• Klik vervolgens rechtsonder in je scherm op de knop 'Downloaden' om het overzicht op te halen.

Hierna kun je het gedownloade bestand aanbieden aan Yuki waarna dit verwerkt zal worden.

LET OP!
Je PayPal rekening moet van het type 'Zakelijk' zijn om de juiste exportbestanden te kunnen genereren. Je kunt dit type rekening makkelijk herkennen aan de URL in je internetbrowser:

PayPal particulier

• Je logt in op PayPal
  • Je klikt bovenin je scherm op 'Activiteit'

• Selecteer de periode waarover je de transacties wilt ophalen
  • Als er transacties binnen de gekozen periode vallen, kies je onder Overzichten voor 'Activiteit exporteren'.

• Vul in het volgende scherm nogmaals de gekozen periode in en kiest bij 'Transactietype' voor 'Van invloed op saldo' en je klikt rechtsonder in je scherm op de knop ''Downloaden'.

Hierna kun je het gedownloade bestand aanbieden aan Yuki waarna dit verwerkt zal worden.

LET OP!

Je PayPal rekening moet van het type 'Premium' zijn om de juiste exportbestanden te kunnen genereren. Je kunt dit type rekening makkelijk herkennen aan de URL in je internetbrowser:

Foutmeldingen die bij het importeren van een PayPal bestand kunnen optreden

Melding

Het importeren van het elektronische afschrift is gefaald. Onbekend importformaat voor bestand met elektronische bankafschriften.

Oorzaak:

•  De kopregel van het PayPal bestand is in het Engels en moet in het Nederlands zijn.

Oplossing:

• Log in op je PayPal account

• Klik rechts bovenin het scherm op 'Profile' (icoon in de vorm van radar)

• Klik op ‘Account Options’

• Kies achter 'Language' voor 'Nederlands'

• Je krijgt nu de melding 'You might not see the language you chose until the next time you log in to PayPal.'

• Je logt uit en opnieuw in.

Melding

Het importeren van het elektronische afschrift is gefaald.  Dit PayPal afschrift kan niet worden geïmporteerd. Het bevat dubbele regels voor dezelfde transacties. Dit kan voorkomen bij afschriften waar bijvoorbeeld "winkelwagentje" informatie wordt geëxporteerd.

Oorzaken:

• Het  PayPal is gedownload op een Apple m.b.v. Safari, hierdoor bevat het bestand lege regels, die als dubbele regels worden gezien.
  • Bij het downladen is het verkeerde formaat gekozen.
Oplossingen:
  • Downloaden van het PayPal bestand via Chrome
  • Bij het downloaden kiezen voor 'Betalingen die het saldo beïnvloeden'.