Pay.nl mutaties importeren

Aanleveren bankmutaties van Pay.nl

Sinds 2016 is het mogelijk om betaalspecificaties van Pay.nl in te lezen in Yuki en te laten verwerken als banktransactie. Op deze manier kunnen de verkoopfacturen direct gekoppeld worden met de betaling en wordt de uitbetaling van Pay.nl gekoppeld met de bankontvangst. De kosten van Pay.nl worden ook apart geboekt als kosten.

Pay.nl rekening aanmaken

Om de Pay.nl rekening aan te maken in Yuki doorloop je de volgende stappen:

• Ga je eerst naar de bank.
  • Daar kies je bovenin voor het derde icoontje om een nieuwe 'bankrekening' aan te maken en selecteer je de betaalprovider 'Pay.nl'.
  • In het nu geopende scherm moet je de gegevens van jouw Pay.nl account invoeren.
  • Bij de regel 'Betalingsprovider account' vul je het nummer van jouw Pay.nl account in. Het beginsaldo mag je leeg laten. Klik op 'Bewaren' om de gegevens op te slaan, je hebt nu de 'bankrekening' in Yuki aangemaakt.

Bestanden (per uitbetaling) genereren

• Vervolgens log je in op jouw Pay.nl omgeving om hier per uitbetaling (clearing) de bestanden te genereren.
    Je kunt in jouw account aangeven met welke frequentie er uitbetaald moet worden, hier vind je ook de overzichten per uitbetaling.
  • Vervolgens kun je per uitbetaling (clearing) de betreffende specificaties genereren.

Per uitbetaling worden er 3 soorten bestanden gegenereerd, te weten PDF, CSV en MT940. Voor de Yuki koppeling dien je de MT940 bestanden te uploaden. Deze worden vervolgens door Yuki verwerkt.