Documentatie‎ > ‎

Systeemeisen

Voordat je begint is het belangrijk om te kijken of je computer en scanner klaar zijn voor het gebruik van Yuki.


Computer, besturingssysteem en browser


Het Yuki platform is ‘web based’. Dat wil zeggen dat je enkel een browser nodig hebt om je Yuki domein te benaderen. Toch is het relevant welk besturingssysteem en welke browser je gebruikt. Aan de computer worden niet veel eisen gesteld, wel aan het besturingssysteem en de browser. Yuki heeft ook een speciale versie voor de iPhone en de iPad.

Computer 

Voor een PC geldt minimaal besturingssysteem Windows 7, Windows XP of Windows Vista met de Internet browser Internet Explorer 11 (zie Browser versie). 
Ook de Mac werkt, maar deze ondersteunt geen directe scanner aansturing. 

Werk je met een Apple, dan dien je met een recente versie van Leopard te werken. Upgrade je software als je problemen ondervindt. Je kunt ook hier Safari of Firefox gebruiken. Let wel: op een Apple kun je geen gebruik maken van de ScanWizard, tenzij je op je Apple ook Windows installeert.

Windows Versie

De meeste computers gebruiken een besturingssysteem van Microsoft, bij voorkeur Windows XP Service Pack 3, Vista, Windows 7, Windows 8 of hoger. Gebruik je een oudere Windows versie, dan kun je problemen ondervinden. Neem dan contact op met onze helpdesk.

Browser versie

Het is ook relevant welke browser je gebruikt. Heb je een oudere versie van Internet Explorer dan adviseert Yuki om eerst te upgraden om zo de Yuki interface optimaal te kunnen blijven gebruiken:
  • Windows 7: upgraden naar Internet Explorer 11 of Google Chrome gebruiken
  • Windows Vista:  nog upgraden naar Internet Explorer 9 maar niet naar versie 11.
    Google Chrome Vista werkt niet meer.
  • Windows XP: geen optie om Internet Explorer aan te passen. Het is namelijk niet mogelijk om hierop een nieuwere browser te installeren. Het advies is om gebruik te gaan maken van een ander operating system. 
Het upgraden van de Internet Explorer kun je gratis doen op de site van Microsoft (Google naar Internet Explorer download). 
Als je liever met Firefox, Safari of Chrome werkt, kan dat ook. Het kan zijn dat je dan wel kleine onvolkomenheden gaat tegenkomen. Deze browsers worden uit praktische overwegingen minder intensief getest dan Internet Explorer.

Internet


Voor het benaderen van Yuki moet je toegang hebben tot het internet. We adviseren het gebruik van een zogenaamde breedband verbinding. Dat is niet echt nodig voor het raadplegen van informatie. Het aanleveren van documenten (uploaden of scannen) kan in andere gevallen zeer traag worden.

De scanner


Voor het scannen van documenten wordt door Yuki aanbevolen om een HP scanner te gebruiken of tenminste een scanner die WIA ondersteund. Deze scanners worden door Yuki direct aangestuurd.

Een andere scanner werkt prima maar die moet dan met de scanner software van de leverancier worden gebruikt en de documenten kunnen dan via Yuki worden ingelezen.

Drie elementen zijn essentieel bij de selectie van een scanner: 
  • mogelijkheid van kleurherkenning
  • minimum van 300 DPI scan nauwkeurigheid.
  • aanwezigheid van een automatische doorvoer is aan te bevelen.
De scanner dient via een kabel(netwerk) te worden aangestuurd. Een draadloze aansturing kan de snelheid ernstig beperken.

Voldoende rechten op je computer

Om het uploaden van bestanden naar Yuki te vereenvoudigen, kun je een gratis toepassing installeren. Deze uploader is van een externe leverancier: Aurigma (www.aurigma.com). Om de uploader te kunnen installeren, heb je administrator rechten nodig op je computer.Zie ook: