Opstart systeemeisen

Systeemeisen

Voordat je begint is het belangrijk om te kijken of je computer en scanner klaar zijn voor het gebruik van Yuki.

De computer, het besturingssysteem en de browser

Hardware (PC)

Het Yuki platform is ‘web based’. Dat wil zeggen dat je enkel een browser nodig hebt om je Yuki domein te benaderen. Toch is het relevant welk besturingssysteem en welke browser je gebruikt. Aan de computer worden niet veel eisen gesteld, wel aan het besturingsysteem en de browser. Yuki heeft ook een speciale versie voor de iPhone en de iPad.

Windows Versie
De meeste computers gebruiken een besturingssysteem van Microsoft, bij voorkeur Windows XP Service Pack 3, Vista , Windows 7, Windows 8 of hoger. Gebruik je een oudere Windows versie, dan kun je problemen ondervinden. Neem dan contact op met onze helpdesk.

Browser versie
Het is ook relevant welke browser je gebruikt. Yuki werkt het beste op Internet Explorer 7.0 of hoger. Heb je een oudere versie van Internet Explorer dan adviseren we deze eerst te upgraden. Dat kun je gratis doen op de site van Microsoft (Google naar Internet Explorer download). Als je liever met Firefox of Chrome werkt, kan dat ook. Het kan zijn dat je dan wel kleine onvolkomenheden gaat tegenkomen. Deze browsers worden uit praktische overwegingen minder intensief getest dan Internet Explorer.

Apple

Werk je met een Apple, dan dien je met een recente versie van Leopard te werken. Upgrade je software als je problemen ondervindt. Je kunt ook hier Safari of Firefox gebruiken. Let wel: op een Apple kun je geen gebruik maken van de scan-wizard, tenzij je op je Apple ook Windows installeert.

Internet

Voor het benaderen van Yuki, moet je toegang hebben tot het internet. We adviseren het gebruik van een zogenaamde breedband verbinding. Dat is niet echt nodig voor het raadplegen van informatie. Het aanleveren van documenten (uploaden of scannen) kan in andere gevallen zeer traag worden.

De scanner

Drie elementen zijn essentieel bij de selectie van een scanner:
  • mogelijkheid van kleurherkenning
  • minimum van 300 DPI scan nauwkeurigheid.
  • aanwezigheid van een automatische doorvoer is aan te bevelen
Dit scanapparaat dient via een kabel(netwerk) te worden aangestuurd. Een draadloze aansturing kan de snelheid ernstig beperken.

Voldoende rechten op je computer
Om het uploaden van bestanden naar Yuki te vereenvoudigen, kun je een gratis toepassing installeren. Deze uploader is van een externe leverancier: Aurigma (www.aurigma.com). Om de uploader te kunnen installeren, heb je administrator rechten nodig op je computer.

Volgende hoofdstuk

Zie ook