Notificaties

e-mail account aanmaken

Binnen Yuki is een email module beschikbaar, waarmee je mail gestuurd naar je eigen e-mailadres(sen) ook binnen je yuki domein kunt ophalen. Je kunt dan ook vanuit jouw eigen email adres vanuit Yuki emails versturen. Hiermee is Yuki email een webalternatief voor Outlook of voor gMail. Yuki handelt de eMail af op basis van POP3 en SMTP.

e-mail accounts

Om een e-mailaccount aan te maken ga je eerst naar email door te klikken boven in de knoppenbalk op de eMail icoon
Afbeelding toevoegen
daarna in de linkerbalk onder Acties op eMailaccounts.

Afbeelding toevoegen

Allereerst vul je de naam in zoals deze moet verschijnen in het veld "Van" bij de persoon aan wie je e-mail gericht is, daarna geef je het e-mailadres in. Als je ervoor kiest om dit e-mailadres uitsluitend te gebruiken voor het versturen van e-mail vink je dat aan.

Op het tweede scherm vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Gebruikersnaam kan gelijk zijn aan het e-mailadres maar hoeft niet. Aan de hand van het e-mailadres dat je op het eerste scherm hebt ingegeven bepaalt het programma welke pop3server het moet gebruiken om de mail op te halen. Het kan voorkomen dat Yuki niet weet welke pop3server hij moet gebruiken en dan word je gevraagd dit zelf in te geven. Mocht dit gebeuren, probeer dan eerst mail."Je websitenaam".nl als dat niet werkt, kun je het beste contact opnemen met je provider.

Hierna kun aangeven of je alle met de e-mail meegekomen bijlagen direct in het archief wilt opslaan. Je kunt kiezen uit de ordner 'Uitzoeken Yuki' of 'Zelf te ordenen' Ook kun je ervoor kiezen dat je berichten van de server worden verwijderd, nadat je ze hebt ontvangen.

Na het invullen van de gegevens controleert Yuki de gegevens. Als alles klopt krijg je een verificatie mail en na bevestiging kun je je e-mailadres gebruiken. Als je ervoor gekozen hebt alleen je mail met Yuki te versturen, krijg je de mail niet in Yuki en moet je de verificatie van een andere plaats, bv Outlook, doen.

Persoonlijke instellingen voor het gebruik van e-mail
  • Na wijzigen of verwijderen e-mail naar het volgende bericht gaan
  • editor
    • Keuze uit twee editors voor de opmaak van het e-mailbericht
  • Standaard lettertype
  • Enter voor
    • te gebruiken voor nieuwe regel of paragraaf
  • HTML bronbewerking
  • Standaard adrestype
    • Standaard e-mail aan zakelijk of privé adressen van contactpersonen versturen
  • Mail van onbekende afzender in aparte map
    • E-mail met een onbekende afzender al dan niet in een aparte map plaatsen
  • Toon bericht na het verzenden van e-mail
    • extra bevestiging dat de mail verzonden is
  • Verwijder mail automatisch uit Prullenbak
    • Na hoeveel dagen mag de prullenbak automatisch geleegd worden
  • Automatische herkenning van mail toestaan

Notificaties

Links in het scherm van de e-mail module staat onder het kopje Acties notificaties. Door hierop te klikken kun deze tool installeren en krijg je in de rechterbenedenhoek van je scherm een popup melding voor de volgende gevallen:
  • Als er voor jou een e-mail in je domein binnenkomt
  • Voor een afspraak waar je een herinnering voor hebt ingesteld
  • Als iemand anders je een taak toebedeelt
  • Als er een antwoord is op een vraag van jou aan de Backoffice, of als de Backoffice een vraag voor jou heeft krijg je zowel een mail als een taak
  • Als er een nieuw nieuws-document is
De notificatie verschijnt ook op je scherm wanneer je niet bent ingelogd in je Yuki domein; je hoeft zelfs je Internet browser niet geopend te hebben.

De Yuki notificaties kun je niet installeren op een Mac (Macintosh computer).