Verkoop

De module Verkoop bundelt alle informatie over klanten en facturen. Op het startscherm van deze module zie je de verkoopmonitor. Deze monitor geef je een up-to-date stand van zaken van wat je nog te factureren hebt, wat er aan facturen in behandeling staat, wat er in totaal nog onbetaald is en wat je gemiddelde DSO is (een indicatie van de ouderdom van de openstaande facturen).  
Daarnaast kun je in deze module ook gebruik maken van de Facturatie module waarmee je zelf verkoopfacturen kunt aanmaken en direct versturen naar je klanten.

Open de module 'Verkoop' door te klikken op het icoon 'Verkoop' bovenin je scherm. Het startscherm van de module 'Verkoop' wordt nu geopend:Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de module 'Verkoop'. Ze worden hieronder kort beschreven.

Verkoopmonitor
Eem pagina met de belangrijkste kengetallen over je verkoop. Bekijk wat je nog te factureren hebt, wat er aan facturen in behandeling staat, wat er in totaal nog onbetaald is en wat je gemiddelde DSO is (een indicatie van de ouderdom van de openstaande facturen). Tevens zie je in een grafiek de gefactureerde bedragen over de laatste 12 maanden en welke facturen en klanten je recent bekeken hebt. 
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Verkoopmonitor.


Verkooplijst (gefactureerd)
Overzicht van klanten en de bedragen die in een bepaalde periode (maand, kwartaal, half jaar of jaar) werden gefactureerd. Hier kun je snel zien wat je aan je top klanten hebt gefactureerd.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Verkooplijst (gefactureerd).


Onbetaalde facturen (...)
Een overzicht van alle facturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald werden. Je kunt hier handmatig herinneringen versturen.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Onbetaalde facturen.


Verkoopfacturen
Een overzicht (met zoekfunctie) van alle verkoopfacturen. Je kunt zoeken op onderwerp, bedrag, relatie, factuurnummer, artikel, tag of dossier. Het resultaat van de zoekfunctie is eenvoudig naar Excel te exporteren voor verdere bewerking.
Tevens kun je filteren op alle credit facturen of alle onbetaalde of deels betaalde facturen.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze overzicht zie Verkoopfacturen


Saldilijst
Een overzicht van alle klanten die nog onbetaalde facturen hebben.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Saldilijst.


Prijslijsten
Yuki stelt je in staat om voor je verkoopfacturen met verschillende prijslijsten te werken. 
Voor elke verkoopfactuur die je aanmaakt, kun je aangeven welke prijslijst voor die factuur van toepassing is.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Werken met standaard prijslijst.


Verkoopartikelen
Voordat je de verkoopfacturen gaat aanmaken moet je eerst de verkoopartikelen aanmaken. In dit overzicht zie je alle verkoopartikelen die in één administratie of alle administraties in een domein zijn aangemaakt. Vanuit dit overzicht kun je ook de prijslijsten en prijsovereenkomsten (prijsafspraken met klanten) bekijken.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Verkoopartikelen.


Verkoophistorie
Een flexibele zoekfunctie waarmee je per klant of per artikel kunt opvragen hoeveel en voor welke bedragen in een maand of jaar werden verkocht en gefactureerd. De uitkomst is te exporteren naar Excel voor verdere bewerking of nadere analyse.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Verkoophistorie.


Factureren
Dit is een extra module binnen Yuki die je moet activeren via de Yuki Store. Met deze module kun je zelf digitale verkoopfacturen aanmaken. Je kunt een artikelbestand opbouwen, prijslijsten definiëren en diverse lay-outs aanmaken om zo altijd en heel snel de juiste factuur naar de klant te sturen. Facturen die met deze module aangemaakt en verwerkt worden, worden automatisch in de boekhouding verwerkt en in de juiste ordner geplaatst. 
Voor een uitgebreide beschrijving van deze module zie Factureren (verkoopfacturen aanmaken en versturen).


Te verzenden
In dit overzicht zie je alle te verzenden verkoopfacturen. Nadat je hebt gecontroleerd of de instellingen van deze facturen correct zijn, kunnen deze facturen worden verzonden naar je klanten.
Alle facturen waarvoor nog uitzoek- of navraagwerk moet worden gedaan kunnen 'in behandeling' worden gezet.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Te verzenden.
 

In behandeling
In dit overzicht zie je alle verkoopfacturen die nog niet betaald of geïncasseerd zijn en waar nog uitzoek- of navraagwerk voor moet worden gedaan.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie In behandeling.


Nieuwe factuur
In Yuki is het mogelijk om handmatig verkoopfacturen aan te maken en deze vervolgens te mailen naar je klanten.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Aanmaken van verkoopfacturen.


Verstuurde facturen
In dit overzicht zie je alle verkoopfacturen die in batch zijn verstuurd en verwerkt óf alle verkoopfacturen en/of herinneringen die je hebt verstuurd naar je klanten met daarbij door wie en naar welk e-mailadres deze zijn verstuurd.
Voor een uitgebreide beschrijving van dit overzicht zie Verstuurde facturen.


Periodieke facturen
Hiermee kun je facturen die je regelmatig voor dezelfde klant moet aanmaken (zoals een abonnement, huurfactuur of maandelijks onderhoud) markeren voor herhaling. Yuki genereert dan op het juiste moment automatisch een nieuwe factuur en zet deze klaar voor verzending. 
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Periodieke facturen.


Factuurinstellingen
Voordat je verkoopfacturen gaat aanmaken en versturen, moet je eerst de instellingen voor de verkoopfacturen  definiëren.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Instellingen voor verkoopfacturen.


Instellingen herinneringen
In Yuki kun je als gebruiker voor een onbetaalde verkoopfactuur zelf snel een herinnering of aanmaning per gewone post of e-mail versturen.
Daarnaast kun je ervoor zorgen dat Yuki automatisch herinneringen en/of aanmaningen naar je klanten verstuurd. Voor deze automatische herinneringen en aanmaningenservice moet je wel een extra module binnen Yuki activeren via de Yuki Store.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze functie zie Instellingen voor herinneringen.


Incasseren
Dit is een extra module binnen Yuki die je moet activeren via de Yuki Store. Met de incasso (domiciliëring) module kun je machtigingen per klant registreren (volgens de nieuwe SEPA norm), kun je incassoruns aanmaken en storno's beheren.
Voor een uitgebreide beschrijving van deze module zie Incasseren (van verkoopfacturen)Zie ook: