Mededeling over je periodieke facturen

Per 1 oktober wordt het hoge btw-tarief van 19% naar 21% verhoogd. Om te voorkomen dat er automatisch facturen worden klaargezet met een verkeerd btw-tarief hebben de periodieke facturen met een hoog btw-tarief een einddatum van 30 september gekregen.

Let op! Het is voor Yuki niet mogelijk te bepalen wanneer je precies met 21% moet gaan factureren. Mocht je in oktober bijvoorbeeld je diensten voor september factureren zal dit nog tegen het btw-tarief van 19% moeten. Maar factureer je in oktober voor diensten die ook in oktober worden verricht dan gebruik je 21%.

Werkwijze

Om te zorgen dat je facturen opnieuw periodiek verstuurd gaan worden met het juiste btw-tarief kun je het volgende doen:

1. Open de lijst met periodieke facturen
Afbeelding toevoegen

2.Open de periodieke factuur die is stopgezet door op het onderwerp van de factuur te klikken in de lijst met periodieke facturen.
3. Klik vervolgens op de Kopiëren knop bij de factuur.

Afbeelding toevoegen

4. Bewerk de factuur en pas voor de betreffende regels het btw-tarief aan. Pas ook indien nodig het onderwerp van de factuur of de factuurregels aan.

Afbeelding toevoegen

5. Na het bewaren van de gewijzigde tariefen kun je alvast de instellingen voor het herhalen van de factuur ingeven. Kies voor Periodieke factuur

Afbeelding toevoegen

6. Kies hier voor een gewenste startdatum en periode en bewaar dit

Afbeelding toevoegen

7. In de lijst met periodieke facturen is de nieuwe factuur te zien. Let op! Een factuur wordt pas automatisch herhaald wanneer de 'oorspronkelijke' factuur is verwerkt. In de lijst met periodieke facturen zijn de instellingen met een grijs bolletje dus nog niet actief.

Afbeelding toevoegen

Zie ook