ABN AMRO Nederland exportbestanden

In Yuki is het mogelijk om creditcard- en bankafschriften van ABN AMRO Nederland als een elektronisch bankbestand te importeren. Je ABN AMRO banktransacties moet je in Yuki aanleveren in MT940 formaatDe creditcard transacties van de Business Card moet je in Yuki aanleveren in CSV formaat.

De ABN AMRO Professional creditcard is voor particulieren en kan niet als CSV bestand worden aangeleverd.

Al je banktransacties kunnen ook volledig automatisch worden gedownload en vervolgens worden geüpload in je online boekhouding d.m.v. de ABN AMRO boekhoudkoppeling

Hieronder wordt beschreven op welke manier je een bankbestand van de ABN AMRO bank kunt downloaden voor je zakelijke rekening:

• Je logt in op Internetbankieren bij de ABN AMRO (https://www.abnamro.nl/portalserver/mijn-abnamro-zakelijk/mijn-overzicht/overzicht/index.html)

• Voer de begin- en de einddatum in van de periode waarover je de transacties wilt downloaden
    Maximaal 18 maanden terug als je tenminste tijdens die periode al internetbankiert. Bankier je pas 3 maanden, dan is drie maanden het maximum.
  • Selecteer formaat 'MT940'
  • Klik op de knop 'Download'
  • Je kunt het bestand nu opslaan.
    Bij de meeste browsers wordt het bestand in de map 'Downloads' opgeslagen.
Wij adviseren je om het bankbestand niet te openen voordat je het upload in je administratie in Yuki of als bijlage per e-mail verstuurt naar 'je domeinnaam@yukiworks.nl'.

Het elektronisch bankbestand zal automatisch in je administratie worden verwerkt.

MT940 bestand van ABN AMRO (individuele velden)

sectieOmschrijvingIndelingVoorbeeldToelichting
:20:Transactie referentie
n.v.t.
:25:Rekeningnummer
9-cijferig banknummer
:28:Afschrift informatie
1401=afschriftnummer, 1=volgnummer
:60F:Beginsaldo
[C|D]YYMMDDEUR00000,00
C091031EUR9000,00
:61:Transactie/mutatiegegevens
YYMMDDMMDD[C|D]00000,00N000NONREF'
0911041104D100,N426NONREF
N426=transactietype
:86:Omschrijving
12.34.56.789 P JANSEN
:62F:Eindsaldo
[C|D]YYMMDDEUR00000,00
C091105EUR8900,00

Toon voorbeeld MT940 file ABN AMRO

Externe links: