Lijst met ondersteunde exportformaten banken

LET OP!

Sinds 2014 zijn de meest banken over gegaan naar de SEPA formaten zoals CAMT en PAIN. De oude formaten blijven nog ondersteund.

Yuki biedt ondersteuning voor het importeren van de exportbestanden van de meeste Nederlandse banken. Deze bestanden dienen door de gebruiker zelf te worden gedownload bij het online-banking systeem van de bank.

De bestanden die je zelf hebt gedownload van de bank hoef je enkel te uploaden in de ordner 'Bank' of als bijlage te mailen naar het e-mailadres van je administratie.

LET OP!
Daarnaast is het ook mogelijk om voor de ABN AMRO, Rabobank, ING en Knab dagelijks automatisch mutaties te importeren via een boekhoudkoppeling.

Over het algemeen worden twee type bestandsformaten gebruikt door de banken:
Beschik je niet over een origineel bestand van de bank, dan kun je ook banktransacties aanleveren in een speciaal Yuki bank importformaat. Dat formaat kun je eenvoudig zelf aanmaken met Excel.

Hieronder staat een lijst van de door Yuki ondersteunde banken en hun exportformaten.

Nederlandse banken

• ABN Amro
  • Alex beleggersbank
    • Excel-formaat
  • ASN bank (Let op: wordt als SNS bank gepresenteerd)
    • MT940-formaat (maximaal 18 maanden terug)
  • BUNQ bank
  • CVB Bank
  • DSB Bank
  • Fortis Bank
  • Friesland Bank
    • CSV formaat als je internetbankiert
    • MT940 formaat bij telebankieren
  • ING Bank
  • ING Bank (voorheen Postbank)
  • KNAB bank
  • Rabobank
    • MT940 formaat {Dit formaat heeft de voorkeur}( max 15 maanden terug ), bij voorkeur het nieuwe MT940-formaat
    • kommagescheiden formaat (maximaal 15 maanden terug)
  • SNS Bank  ( MT940 formaat )
  • Triodos Bank
    • CSV formaat
    • MT940 formaat (unstructured)
  • Van Lanschot Bankiers
    • Camt

Belgische banken

• ABN Amro
  • Axa
  • Bank van de Post
  • Belfius
  • BNP
  • Dexia
  • Fortis Bank
  • ING Bank
  • KBC
  • Coda-formaat

Creditcards

• ABN Amro
  • ING

Externe link: