Lijst met ondersteunde exportformaten banken

Omschrijving

LET OP sinds 2014 zijn de meest banken over gegaan naar de SEPA formaten zoals CAMT en PAIN. De oude formaten blijven nog ondersteund.
Yuki biedt ondersteuning voor het importeren van de exportbestanden van de meeste Nederlandse banken. Deze bestanden dienen door de gebruiker zelf te worden gedownload bij het online-banking systeem van de bank. Daarnaast is het ook mogelijk voor de meeste banken dagelijks automatisch mutaties te importeren (zie: Automatische import bankbestanden)

De bestanden die je zelf hebt gedownload van de bank hoef je enkel te uploaden in de ordner Bank of als bijlage te mailen naar het emailadres van je administratie.

Over het algemeen worden twee type bestandsformaten gebruikt door de banken:
Hieronder een lijst van de ondersteunde banken en hun formaten.

Beschik je niet over een origineel bestand van de bank, dan kun je ook banktransacties aanleveren in een speciaal Yuki-formaat. Dat formaat kun je eenvoudig zelf aanmaken met Excel.

Nederlandse banken

• ABN Amro
  • Alex beleggersbank
    • Excel-formaat
  • ASN bank ( Let op : wordt als SNS bank gepresenteerd )
    • MT940-formaat ( max 18 maanden terug )
  • BUNQ bank
  • CVB Bank
  • DSB Bank
  • Fortis Bank
  • Friesland Bank
    • CSV formaat als je internetbankiert
    • MT940 formaat bij telebankieren
  • ING Bank
  • ING Bank (voorheen Postbank)
  • KNAB bank
  • Rabobank
    • MT940 formaat {Dit formaat heeft de voorkeur}( max 15 maanden terug ) Liefst het nieuwe MT940-formaat
    • kommagescheiden formaat ( max 15 maanden terug )
  • SNS Bank  ( MT940 formaat )
  • Triodos Bank
    • CSV formaat
    • MT940 formaat (unstructured)
  • Van Lanschot Bankiers
    • Camt

Belgische banken

• ABN Amro
  • Axa
  • Bank van de Post
  • Belfius
  • BNP
  • Dexia
  • Fortis Bank
  • ING Bank
  • KBC
  • Coda-formaat

Credit cards

• ABN Amro
  • ING

Verwijzigingen naar externe documentatie