Landen & valuta activeren

Hoe maak ik een nieuw land aan?

Alle landen zijn aanwezig in Yuki maar staan niet allemaal actief. Op die manier hoef je niet uit een hele lange lijst landen te selecteren als je een land wil selecteren. Bij het het boeken van een inkoopfactuur hoef je zo alleen maar te kiezen uit de actieve landen die je gebruikt. Als het bedrijf zaken doet met een land dat niet is geactiveerd kun je dit aanpassen.

Klik linksboven in elk Yuki scherm op het bedrijfslogo en klik vervolgens op 'Instellingen'. Klik nu op het icoon 'Landen & valuta'.

Land op actief zetten

Zoek het juiste land door in de drop down te kiezen voor 'Alle' in plaats van 'Actief' en zoek het betreffende land. Vink naast het land de checkbox 'Actief' aan. Klik daarna op de knop 'Bewaren'.

Valuta op actief zetten

Voor het activeren van een bepaalde muntéénheid ga je hetzelfde te werk als bij landen. Kies in de bovengenoemde lijst voor 'Valuta' i.p.v. 'Landen'. Selecteer 'alle'. Zoek de muntéénheid die je wenst te activeren in het domein en vink de checkbox 'Actief' aan. Klik daarna op de knop 'Bewaren' om alle wijzigingen op te slaan.