Nmbrs® koppeling met Yuki

Nmbrs® is geïntegreerd met Yuki. Door de koppeling met Nmbrs® is het mogelijk de loonstroken, journaalposten en loonaangifte uit Nmbrs® te halen en deze automatisch in Yuki te plaatsen.

De koppeling met Nmbrs®

Alleen gebruikers met de rol 'Portaalbeheer' of 'Backoffice' kunnen de koppeling gebruiken. Je opent de Nmbrs® koppeling in een administratie door bovenin je scherm de module 'Personeel' te openen en vervolgens links in je scherm te klikken op 'Nmbrs service'.

Via onderstaande uitleg kun je lezen hoe de Nmbrs® koppeling in Yuki moet worden geactiveerd. Hiervoor dient wel eerst een contract afgesloten te worden met Nmbrs®.

Nmbrs® moet in Yuki op vier verschillende plaatsen worden gekoppeld:
  • In het portaal (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' via 'Instellingen')
  • Bij het domein (via aanmaken van debiteur in Nmbrs®)
  • In de administratie (gebruiker met rol 'Backoffice' via tabblad 'Administratie')
  • Bij de werknemer(s) (gebruiker met rol 'Backoffice' via tabblad 'Werknemer').

Nmbrs® koppelen met portaal in Yuki

Voor een uitgebreide beschrijving van de Nmbrs® koppeling met Yuki op portaalniveau zie helppagina Nmbrs instellingen (backoffice portaal).

Nmbrs® koppelen met domein, administratie en werknemer in Yuki

Om loonstroken en loonjournaalposten te importeren vanuit Nmbrs moeten de Yuki domeinen, administraties en werknemers goed geconfigureerd worden. Hieronder volgt een beschrijving van de benodigde stappen:

Domein

Een domein in Yuki heet in Nmbrs® een debiteur.

Een debiteur in Nmbrs® moet met dezelfde naam worden aangemaakt als de domeinnaam in Yuki.

Administratie

Een administratie in Yuki heet in Nmbrs® een bedrijf. Om een bedrijf aan een administratie in Yuki te koppelen moet de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld in Yuki.

Open het domein vanuit het backoffice portaal. Open de lijst met administraties door rechtsboven op de domeinnaam te klikken.

Klik op de administratie waar de bedrijfscode voor moet worden ingevuld en open het tabblad 'Administratie'. In het veld 'Relatiecode' kan de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld.

LET OP!
De Nmbrs® koppeling kan alleen worden gekoppeld met de 'standaard' administratie in een domein. Wil je meerdere administratie's binnen één domein koppelen dan dienen er contractregels te worden toegevoegd.
Neem hiervoor contact op met Yuki support@yuki.nl of bel: 010-2019734.

Werknemer(s)

Tenslotte moeten de werknemers in Yuki worden gekoppeld met de werknemers in

Nmbrs®
Dit kan door in Yuki bij de werknemer het Nmbrs® personeelsnummer in te vullen. Open de module 'Relaties' en klik vervolgens rechtsboven op het icoon 'Werknemers', kies de werknemer die je wilt bewerken en vul het personeelsnummer in op het tabblad 'Werknemer'.