Inlogprocedure SSO

BDO & Pinkweb

BDO en Pinkweb leggen beide zelf apart de inloggegevens van hun Yuki gebruikers zelf vast. Voor inloggen in Yuki vanuit hun portal, geven zei een link naar de Yuki login pagina, met daarin een speciaal token. Yuki roept een proprietary web service van BDO en Pinkweb aan, om hiermee de inloggegevens van de gebruiker op te halen, zodat de gebruiker die niet zelf hoeft in te geven.
Het process van aanmaken domeinen en gebruikers is hierbij momenteel de volgende:
BDO en de accountants die Pinkweb gebruiken, maken vanuit hun yuki accountants portal een nieuw domein aan, met een hoofdgebruiker. De gebruikers die worden aangemaakt krijgen nu een e-mail met hun wachtwoord gemaild door Yuki. Om dit af te vangen wordt een BDO e-mailadres ingevuld. Bij de eerste keer inloggen vraagt Yuki het wachtwoord te wijzigen. De gebruikersgegevens (username en password) leggen ze zelf in hun eigen portalsysteem vast bij de bij hun al bekende gebruikers. BDO heeft aangegeven dat ze dit proces van aanmaken van domeinen willen integreren in hun eigen portal.

Zie ook