OCR herkenningsregels

Yuki herkent bij aangeleverde documenten diverse gegevens
automatisch door gebruik te maken van OCR. OCR staat voor Optical Character Recognition of in het Nederlands, optische tekenherkenning (het uitlezen van tekst uit een afbeelding).

Op basis van deze herkende gegevens wordt onder andere de documentsoort en de relatie van een document bepaald. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat op. Om de automatische verwerkingsgraad verder te verbeteren is het mogelijk om in een domein lokale OCR herkenningsregels aan te maken

LET OP!
Alleen een gebruiker met de rol 'Backoffice' kan lokale OCR herkenningsregels aanmaken.

Alle aangemaakte lokale OCR herkenningsregels in een domein kunnen worden bekeken door:
  • de module 'Archief' te openen en links in je scherm te klikken op 'Herkenningsregels'

• rechtsboven in het boekingsscherm van een document te klikken op 'OCR match rules'

Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuwe lokale OCR herkenningsregel aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop 'Open een nieuwe kaart'.

Alle kolommen in het overzicht, behalve 'Dossier' en 'Door' kunnen aflopend of oplopend worden gesorteerd.
Alleen de 'Criteria' velden die in de OCR herkenningsregel zijn ingevuld worden in dit overzicht toegevoegd als kolom getoond.

Door te klikken op > voor een OCR herkenningsregel kun je de herkenningsregel wijzigen, verwijderen of alle matches bekijken.

Bij 'Matches' staan alle documenten waarvan de door de OCR herkende gegevens voldoen aan de criteria in de desbetreffende OCR herkenningsregel.