Documentatie‎ > ‎Home‎ > ‎

Wat is een domein?

Wat is een Yuki domein?

Voor veel Yuki gebruikers zal een domein hetzelfde zijn als de online administratie van zijn/haar bedrijf. Binnen een domein kunnen echter diverse administraties worden gevoerd. Dit heeft volgende gevolgen:
  • binnen één domein worden alle adressen gedeeld, gescheiden domeinen hebben niets met elkaar te maken
  • binnen één domein wordt de rekening Courant automatisch tussen de onderlinge administraties afgehandeld
  • binnen één domein kunnen de rechten gedeeltelijk naar administratie worden gescheiden
  • splitsen is achteraf lastig, we zien dat klanten dit wel vragen (omdat alle adressen zichtbaar zijn en omdat onderlinge facturen zowel als verkoop als, als inkoop moeten worden geüpload.)
  • binnen één domein kan slechts één land specifieke wetgeving worden gevoerd
Een (yuki-)domein is een beveiligd (oa via HTTPS) privégebied op het internet voor de Yuki klant. Een domein is net als een commerciële website benaderbaar via een uniek internetadres (bijv. www.yuki.nl). Feitelijk is een domeinnaam een uniek internetadres. Alle Yuki klant domeinen zijn als volgt opgebouwd:

https://{bedrijfsnaam}.yukiworks.nl

Zoals je ziet, wordt voor het domein vaak de bedrijfsnaam gebruikt zonder spaties.

Binnen Yuki heeft elke klant een eigen domein of soms zelf meer dan één domein. Binnen een domein vallen één of meer administraties en kunnen gebruikers worden aangemaakt die geheel of gedeeltelijk toegang tot dit domein hebben. Het domein wordt ook gebruikt om instellingen en rechten vast te leggen.

BewerkenHoe wijzig ik mijn domein gegevens?

Klik op het logo van je bedrijf of op de naam "logo" linksboven in het Yuki-scherm en kies dan 'Domein' in het dropdown-menu,  wanneer je bent ingelogd in jouw Yuki-domein.
Gebruikers van het compact-portaal klikken op het tandwieltje rechtsboven in het menu.

Meer informatie over het beheren van het domein en het wijzigen van instellingen: Domein beheren

Domein onderhoudsscherm

Domein onderhoudsscherm

BewerkenZie ook

BewerkenExterne links