Domains webservice

Introductie

Met deze webservice kun je met een accountant API key een nieuw Yuki domein of proefdomein aanmaken, welke je terugziet in je Yuki accountantsportaal. Deze webservice werkt via SOAP.

Webadres

https://api.yukiworks.nl/ws/Domains.asmx

Domains methodes

CreateDomain(sessionID, administrationName, domainName, defaultLanguage)

Maakt een nieuwe actief domein aan.

administrationName (verplicht): De volledige naam van de nieuwe administratie
domainName: De naam van het gewenste Yuki domein. Deze kan worden leegeglaten (aangeraden); in dat geval wordt een unieke domeinnaam gegenereerd op basis van de administratienaam.
defaultLanguage: De standaardtaal in het domein. Kan zijn "nl" (Nederlands, de standaard als dit wordt leeggelaten), "en" (Engels), of "fr" (Frans).

Deze functie geeft XML terug, met informatie over het aangemaakte domein en administratie, in de volgende vorm:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Domains>
  <Domain ID="650f5fb5-cca7-4b97-9918-3dffea55f2af">
    <Name>test-domain</Name>
    <URL>test-domain.yukiworks.nl</URL>
    <Administrations>
      <Administration ID="36139716-4e7d-4df4-aa1e-fc07980ab893">
        <Name>Test domain</Name>
      </Administration>
    </Administrations>
  </Domain>
</Domains>

CreateTrialDomain(sessionID, administrationName, domainName, defaultLanguage)
Maakt een nieuwe proefdomein aan, met de argument en returnwaarde als bovenstaande functie.