Documentatie‎ > ‎Home‎ > ‎

Internet Explorer instellingen

Om een aantal functies binnen yuki correct uit te kunnen voeren zijn de onderstaande instellingen vereist:

• Toevoegen als vertrouwde website
  • Pop-up blokkering voor Yuki uitzetten
  • Toestaan van ActiveX componenten.

Toevoegen als vertrouwde website

Open Internet Explorer.
Klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek.
Kies vervolgens de optie 'Internetopties'.

Na het kiezen voor 'Internetopties' wordt het onderstaande scherm getoond.

Klik op het tabblad 'Beveiliging'.
Selecteer 'Vertrouwde websites' en klik vervolgens op de knop 'Websites'.
In het nu geopende scherm voer je in het veld onder 'Deze zone aan de website toevoegen:'
het adres https://*.yukiworks.nl  (of voor België: https://*.yukiworks.be) in en klik je op de knop 'Toevoegen'.

Pop-up blokkering voor Yuki uitzetten

Open Internet Explorer.
Klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek.
Kies vervolgens de optie 'Internetopties'.

In het nu geopende scherm klik je op het tabblad 'Privacy'.

Klik vervolgens op de knop 'Instellingen'.

In het nu geopende scherm voer je in het veld onder 'Adres van website waarvan pop-ups worden toegestaan:'
het adres https://*.yukiworks.nl  (of voor België: https://*.yukiworks.be) in en klik je op de knop 'Toevoegen'.

Toestaan van ActiveX componenten

Loop de onderstaande stappen door voor het toestaan van de ActiveX componenten:

• In de menubalk klik je op de optie 'Extra' en vervolgens 'Internet opties'
  • Klik op het tabblad 'Beveiliging'
  • Klik op de zone 'Vertrouwde webpagina's'
  • Klik op de knop 'Aangepast niveau'.
In het geopende venster pas je in het menu de instellingen als volgt aan:

ActiveX-besturingselementen en - invoegtoepassingen
  • Automatisch vragen bij het uitvoeren van ActiveX-besturingselementen: Inschakelen
  • Gedrag van binaire bestanden en scripts: Inschakelen
  • ActiveX-besturingselementen met handtekening downloaden: Vragen
  • ActiveX-besturingselementen zonder handtekening downloaden: Vragen
  • ActiveX-besturingselementen die niet zijn gemarkeerd als veilig voor scripts, in een script uitvoeren: Vragen
  • ActiveX-besturingselementen die zijn gemarkeerd als veilig voor scripts, in een script uitvoeren: Inschakelen
  • ActiveX-besturingselementen en –invoegtoepassingen uitvoeren: Inschakelen.

Gedownloade elementen:

• Automatisch vragen bij het downloaden van bestanden: Inschakelen
  • Bestand downloaden: Inschakelen.
Let op!
Indien je na het aanpassen van de instellingen problemen ondervindt met yuki maak dan de browser cache leeg:
  • In de menubalk klik je op de optie 'Extra' en vervolgens 'Internet opties'
  • Klik op het tabblad 'Algemeen'
  • Klik onder 'Browsegeschiedenis' op de knop 'Verwijderen'
  • Selecteer de volgende onderstaande opties: